Hej målade huset svart förra året & nu har fasadbrädorna torkat. Så i mellan rummet mellan brädorna har det blivit vita springor.

Är det bara att ta en pensel & bättringsmåla mellan brädorna & skall jag vänta tills efter sommaren & låta det torka ”maximalt” ?


Har ni tips på några bra mindre penslar som går in fint mellan gliporna?

Tror ni att man kommer se något skillnad på färgen mellan gliporna & den befintliga fasaden eller kommer det efter att de har torkat se likadant ut?


Ha en fin helg!
 
Hej Mikaeland!
Det kommer nog att ordna sig. Men jag vill ta upp en annan fråga så får vi se om någon har ett gott råd?
Bakgrund:
Har ett vitt trähus med breda (170 mm) lockbrädor. Jag bröt en färg med Beckers Akrylat Perfekt. Har suttit i ca 12 år och har lite påväxt som är lätt att tvätta bort och då ser det nästan nymålat ut fortfarande.
Nu till mitt problem:
Glömde skriva att jag samtidigt som jag målade om huset spolade jag rent hela taket. Men nu börjar pannor och rännor se tråkiga ut, de är original så de har suttit där i femtio år. skulle ha bytt taket då när jag målade om det, men nu måste pannor, huvar och rännor bytas. Då tänket jag samtidigt byta vindskivorna som är 2 st 170 mm med en överlappning på ca 40 mm. Men vilket färgfabrikat ska jag välja? Snart måste ju sedan huset målas om och det är inte gjort på en kvart och det åtgår mycket färg.
Jag har alltid hållit mig till de "fina" märkena som Beckers, men de har ju blivit så fruktansvärt dyra. Jag läste om en test som Folksam gjort angående färger och blev väldigt förvånad över att de bästa färgerna var de billigaste. (Undersökningen ligger på Folksams hemsida)

Så nu är mitt problem om jag vågar testa de två vinnarna: Rusta Premium Facade eller Biltemas Träfasad V pro? Fördelen med Rustas är att det finns två vita kulörer, en vit och en lite krämigare som de kallr Arkitektens val.
Så kort och gott är det någon som provat dessa färger nyligen eller har någon kommentar så är jag tacksam.

Elston Gunn
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.