Hej, behöver pumpa sjövatten 100m uppförsbacke. Har tidigare haft en hydrofor som fixade det fint. Vattnet är för bevattning men också reservvatten till huset när brunnen sinar. Jag har köpt en likadan pump som nu inte orkar hela vägen upp. Tror att det ska fixa sig om jag tar samma start och stopptryck och kopierar. Nu vill jag dock mäta trycket i röret vid huset. Hur kopplar man en manometer bäst till 32 PEM? Vänligen!
 
om anläggningen är lika och pumpen lika så ska det väl fungera? Hydroforen i sig pumpar ju inget. Kanske pumparna inte är lika trots allt?
 
Tror att det ska gå bra om jag tar samma inställningar men undrade hu man kopplar manometer.
 
mexitegel mexitegel skrev:
För att koppla in dig på slangen så använder du prk-kopplingar; [länk] och lämpligt T-rör [länk] som du ansluter din tryckmätare till. Du ska också ha stödhylsor för PEM/PRK.

enklast är kanske om du kan sätta manometern vid inkommande. Vad du behöver då beror helt på hur det ser ut. Posta en bild så underlättar det.
Ska ta en bild när jag kommer ut om ett par dagar.
Förstår jag dig rätt att det ska kopplas såhär? T röret, kan det vara av plast(till för PEM rör)? Är det en fördel att inte gå ner i dimension för T-röret?
 
  • Handritad skiss av tänkt koppling med PEM-rör, T-rör och manometer märkt "MANO-MÄTER".
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ännu enklare är att använda ett 32mm PRK T-rör 410 eller 415 (egentligen samma T-rör förutom att 415 saknar ena tryckskruven som du ändå inte behöver) och en R32-R08 bussning.
T-rör:
https://www.rinkabyror.se/artikel/prk-410-t-ror-32/
Bussning:
https://www.rinkabyror.se/artikel/metall-bussning-32x15/
https://www.rinkabyror.se/artikel/metall-bussning-15x08/
32-08 i ett steg är svårt att få tag i, så förmodligen så får du använda två reduceringar. Kolla vilken storlek manometern har på sin anslutning. R08 är vanlig, men det finns både större och mindre.

Bussningen skruvas rakt in i avsticket på T-röret. Det blir alltså som i din skiss, där bussningen är den ljusblå detaljen som du kallat PRK.

Täta helst med lin, men det funkar med gängtejp också i dessa dimensioner.
 
  • Gilla
ÖronMüsli
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.