Status
Inte öppen för fler kommentarer.
Ytskiktsarbetet fortskrider och taket i tvättstugan har fått sitt första lager obruten vit våtrumsfärg. Spännande bild eller hur;)

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


I både den kombinerade tvättstugan/badrummet och allrummet/gästrummet utanför kommer det att vara ett komfortuppvärmt flytspacklat ljusgrått golv med "betong-look". Ytan kommer att portätas så att det inte tränger ner smuts, ska vara lätt att hålla rent och fläckfritt.

Flytspacklingen över den el-burna golvvärmen i och runt dusch och WC har legat och torkat över helgen och det närmar med klinkerläggning. Det blir enhetligt material på golv och väggar ända upp i tak i denna 90 x 90 cm dusch.
Materialval: marmor med rakt skurna kanter, 10 x 10 cm plattor, inköpta via Kakelspecialisten i Stockholm.

Då kommer vi till valet hur man ska lägga mönstrade plattor och det är ju mest en smaksak skulle jag säga. Jag väljer här att lägga plattorna så att det blir ett likriktat mönster, dvs att marmoreringsränderna går på samma håll. Personligen tycker jag att det blir lugnare om man håller en riktning, dock får man för varje enskilt tillfälle ta hänsyn till just den marmorbatch man har att jobba med. Marmor är ju ett naturmaterial och den variera mycket i nyans och mönstring.

Jag lägger in bilder på två olika alternativ nedan så ni ser skillnaden. Lätt att glömma bort att påpeka detta specifikt för plattsättaren och då blir det ju hens smak/engagemang som bestämmer slutresultat.

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
G
Bild 1 alla dagar i veckan!
 
mm visst är den intressant - försöker genom det massiva slipdammet redovisa vad som händer o det blir inte alltid så sexiga bilder. Tänkte ju att jag skulle bättra mig men det går sådär... Får väl framgent skapa en kategori som heter styling om jag ska kunna kalla detta en inredningsblogg;)
/FF
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.