Status
Tråden går ej att kommentera.
Bor sedan snart 30 år i ett gammalt hus byggt 1911. Har inte låtit någon titta på taket under denna tid men taket borde kanske renoveras/ läggas om. - Vad är en rimlig kostnad för detta ??.
Huset har en bottenyta på c:a 100 kvm. Taket är brutet tegeltak och ytan uppskattningsvis 150 kvm.
Bör man byta gammalt tegel eller kan man återanvända sedan man kontrollerat taket och lagt ny papp och läkt ?
Vad är en rimlig kostnad ??
 
Jag lade om mitt tak på 86m2 takyta i somras. Huset från 30-talet har en tillbyggd del i vinkel som byggdes -95. Eftersom dessa två tak hade olika tegel bytte jag allt tegel, men lät papp och läkt sitta kvar på den nya delen efter att takläggaren sagt att det såg ok ut. På den gamla delen bytte jag även papp och läkt samt en del av sponten som hade murknat. Jag byggde även till takutsprång på två gavlar, satte dit nockband, nockplåtar och taksteg samt fixade lite nya fotbrädor och bytte två takrännor. Kostnaden blev totalt 523kr/kvm efter rotavdrag.

Jag gjorde inget av arbetet själv. Utan att veta exakt så tror jag inte att du kommer billigare undan med att återanvända det gamla teglet eftersom det skulle innebära en hel del merarbete för takläggaren som annars bara slänger ner det gamla i en container. Det nya kommer ju sedan med kranbil och lyfts upp på taket ganska smidigt. Jämför det med att plocka ner varje panna och sedan plocka upp dem en efter en. Har en bekant som ville behålla de gamla pannorna när han lade om sitt tak, och tvättade dem och lade tilbaka dem. Problemet han fick på halsen var att pannorna visserligen är fina men ack så sköra. Han kan inte gå på taket utan att de spricker och ångrar sig bittert idag. Hans hus är från (och även teglet) 1954. Hoppas detta kan vara till någon hjälp.
 
H
BnSFKq <a href="http://wmmjkrvhjzrb.com/">wmmjkrvhjzrb</a>, bwsruooscjjb, [link=http://qyfupluxrdci.com/]qyfupluxrdci[/link], http://jnvezqicitiy.com/
 
I
5oYGQ0 <a href="http://tgdpfvsrqynh.com/">tgdpfvsrqynh</a>, fyaavjnunzvp, [link=http://aecmzzzsxamk.com/]aecmzzzsxamk[/link], http://jgfdbwhxpzkv.com/
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.