Status
Tråden går ej att kommentera.
Vi vill varna alla från att anlita Fönstergruppen. Deras säljbolag Fönster Montage AB, som vi anlitade är försatt i konkurs.
Vi har drabbats av flera års olust och ekonomiska förluster. Jag Billy Nilsson har arbetat inom byggbranschen i 51 år och har aldrig påträffat ett mer så förljuget och oseriöst företag som Fönstergruppen.
I oktober 2006 skrev vi ett kontrakt med deras representant från Traryd om fönster- och fönsterdörrsbyten i vår fastighet Resedan 15, Vimmerby. Färdig leverans utlovades till den 8 dec. Montaget skulle påbörjas första måndagen i dec. och vara avslutat på två dagar.
Att vi antog deras anbud berodde på att det var det företag som kunde utlova färdig anläggning innan decembers utgång, så att vi skulle kunna utnyttja statens energisparbidrag om 10.000:- skr.
Montaget påbörjades först den 9 jan -07 men fick avbrytas på grund av att en glasruta var spräckt men ihop tejpad med fönstergruppens dekalmärkta tejp, vidare saknades fönsterdörrar. Dessutom var två fönster felmätta. Detta upptäckte montörerna först sedan de rivit ut ett av de gamla fönstren. Med transportvirke satte man in ett fönster men klädde inte in det på utsidan mot regn och kyla.
Däremot kom fräckt nog en faktura på 96.000:- som vi avvisade.
Vi kontaktade deras huvudkontoret i Stockhom där man lovade att utreda och återkomma. Vi väntade förgäves på besked men de återkom aldrig.
Först den 5 juni -07 återkommer en kvinnlig tjänsteman från Borlänge och förklarade att nu skulle det bli ordning och reda och entreprenaden färdigställas.
Det kom en montör och tog mått på de felmätta fönstren.
Sedan dröjde det till 25 juli innan det kom två montörer och satte in de felaktiga fönstren. De lämnade oss med beskedet att de skulle återkomma senare i vecka för att färdigställa entreprenaden. Det återstod att byta det spräckta glaset, byta två fönsterdörrar, två fönster samt lister, laga putsskador, bortkörning av rivningsmtrl. etc.
De återkom aldrig.
Talar med den kvinnliga tjänstemannen som lovar fortsatt montage men att vi skulle vara tacksamma för att deras montörer tar sig tid med oss.
Vad skall vi vara tacksamma för????
Arbeten återupptogs den 27 aug. med 3 montörer. Vi låter en besiktningsman mäta fukthalten under det fönster som i 8 månader stått oisolerat och oinklätt. Risk för mögel eller frostskader kunde föreligga.
Vid montaget konstaterade montörerna att 3 fönster hade repskador. De beställde omgående nya.
Vi hade upptäckt flera fel och bister så vi förstod att vi inte själva kunde godkänna entreprenaden. Därför uppdrog vi åt en opartisk besiktningsman från Byggadministration AB, Jönköping att utföra en slutbesiktning av anläggningen.
Besiktning skedde måndagen den 8 okt. Som ombud och att föra Fönstergruppens talan kom en av deras montörer. Ingen av parterna förklarade jäv mot besiktningsmannen.
Slutbesiktningsprotokoll utsändes den 2007-10-18.
Protokollet upptar 11 byggskador samt 5 repade glas där besiktningsmannen anser att entreprenören är ansvarig för felen. Reporna på glasen var större vad Svenska Planglasföreningen tillåter.
Fönstergruppen fick 2 månader på sig att åtgärda felen och bristerna. Inget hände inte ens de 3 beställda fönstren levererades.
Två månader efter besiktningen fick vi ett mail där den kvinnliga tjänstemannen förklarade att den gjorda besiktningen är ogiltig.
Hur kan en opartisk besiktning vara ogiltig????
Vi har under resans gång tillskrivit Fönstergruppen och skickat breven med rek. Breven har återkommit outlösta, trots postens påminnelser.
Villaägarnas Riksförbund, juridiska avdelningen rådde oss att själva färdigställa anläggningen och därefter fakturera ev. merkostnader på Fönstergruppen. För arbetena måste infordras minst 3 offerter.
Offertförfrågan utgick till 7 fönsterleverantörer.
Ny leverantör upphandlades och entreprenaden var helt färdig den 19 dec. med ett undantag av en kvarstående buckla på en dörrspegel.
Tilläggsentreprenaden kostade oss 29.288:- minus ett från Fönstergruppen innehållet belopp om 12.000:- vilket ger slutsumman 17.288:-.
Kravet ställdes på Fönstergruppen för kostnaderna men de lät kravbrevet återgå oöppnat.
Vi skickade alla handlingar och bilder c:a 100 sidor till Allmänna Reklamationsnämnden i Stockholm som återkom efter 6 veckor med beskedet att ärendet var för stort men rådde oss att låta ärendet avgöras i domstol.
Domstolsansökan inlämnades av Johan Roséns Advokatbyrå som fick besked av bolagsverket att bolaget var försatt i konkurs.
Därför varnar vi alla för detta förljugna och oseriösa företag. Tänk er för mer än en gång. Vi kan bara kalla det för FÖNSTERBLUFFEN.
ETT RÅD
Vid liknande upphandlingar se till att få ett datum på färdigställd anläggning inskrivet i kontraktet samt belägg leverantören med ett vite om minst 5% av kontraktsumman för varje påbörjad vecka som anläggningen ej blivit färdigställd.

Margareta o Billy Nilsson
 
G
Jag var inne på att köpa där, men nu när man har läst detta så blir det inget av där, Tack.
 
Håller med dig till 100%. De borde inte få fortsätta verksamheten i nya bolag. Rimligtvis borde moderbolaget vara ansvarig för dotterbolagens affärer- Detas agerande år rent ut sagt "för djävligt".
Sören-
 
M
Hej,

Vi har installerat fönster från Fönstergruppen (sommaren -08) och vi har inte haft några som helst problem alla fönster och dörrar passade perfekt och montören som var där var hur trevlig som helst han hjälp till och med att åka till ett byggvaruhus och byta den ytterdörr som jag köpt (hade köpt fel hängning). Leveransen var det heller ing problem med dom kom på utsatt tid, t.o.m några dagar för tidigt. Vi bor i Göteborg och jag vet inte om dom har skärpt sig efter alla klagomål eller om jag är ett undantag.
 
Micke i Kärra.
Du hade en väldig tur att du inte blev lurad!
Jag har nu återställt fasaderna efter Fönstergruppens aggerande.
Det kostade mig 63.000 kronor.
Billy
 
Mina föräldrar har precis samma erfarenhet av detta fruktansvärt oseriösa företag. Tre och ett halvt år och förlust för företaget i domstol och de har fortfarande inte åtgärdat flera A4-sidor med fel i mina föräldrars fönsterbyte. Dessutom var deras konkurs planerad i över ett år innan de verkligen begärde sig i konkurs... VARNING för dem!!! q(;^;)p
 
E
GÅ inte på det , ingen är nöjd med Fönstergruppen. Jag kan bara inte förstå att de har ett jobb överhuvudtaget. Vilka bluff säljare. De är inte bättre än andra, men ska ni köpa så säg till att det står skrivet på kontraktet och betala inte en kr för icke färdigställd arbete. Jag gjorde samma misstag som tog kontakt med dem , gör ni inte det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.