Status
Tråden går ej att kommentera.
Idag kom ritningarna för bygglovet från Björkliden, klara för att lämnas upp på kommunen. Men, naturligtvis har man missat något alldeles väsentligt - ritningarna visar ett rättvänt hus medan vi har beställt ett spegelvänt.

För att få groventrén på samma sida som carporten var vi tvungna att spegelvända husets nedervåning (vem vill kånka matkassar längre än behövligt?). Tyvärr har någon på Björkliden missat denna detalj, men det borde ju gå snabbt att åtgärda. Ytterligare en detalj är att vi inte har samma utformning på badrummet som det var tänkt, men det kan möjligtvis bli knivigare att ändra med hänsyn till reglerna beträffande handikappanpassning vid nyproduktion.

Bifogar ett par bilder över tomten. Danmarks kyrka ståtar i bakgrunden på den ena bilden, en utsikt som lovar gott.
 
Det ska bli intressant att följa. Vi är också sugna på att bygga hus där. Vi fick ett pris på 4.275.000 kr för ett trivselhus inkl. tomt. Sedan tillkommer alla tillval. Vi funderar ännu då priset förmodligen kommer rusa iväg till runt 5 MKR med alla tillval. Det är väldigt dyrt.

Får man fråga vad ni fick betala för huset?
 
Ja, Trivselhus tittade även vi på ett tag, men det föll bort pga. prisbilden. Av en ren slump (ödet?) sprang vi över information om Björklidenhus som är en lite mindre husleverantör, men som har många år på nacken och som det verkar på alla möjliga forum även en himla massa nöjda kunder.

Vår kalkyl för hus och tomt kommer att landa på ca 3,5 miljoner. Det priset inkluderar tillval (förhöjt väggliv, 3-facks takkupa, köksinredning, braskamin etc.). I priset har vi även tagit med bygge av carport och isolerat förråd, färdigställande av ovanvåning (levereras oinredd men isolerad), altanbygge samt tomtarbete (typ gräsmatta och ytterbuskage). Kort och gott - 3,5 kommer att utgöra vår totalkostnad för hela rubbet.

Husmodellen Trendig är en vanlig, enkel och klassisk svensk trävilla i 1 1/2 plan på drygt 170 kvm. Vi föll för husets många avlånga markfönster som släpper in duktigt med ljus utan att för den delen ge särskilt mycket insyn. Hos Björklidenhus får man offra lite av möjligheten att påverka planlösningen, men å andra sidan kommer vi att helt på egen hand bestämma utseendet på övervåningen. Uppvärmning sker genom vattenburen golvvärme och frånluftsvärmepump, på övervåning sätter vi dit elradiatorer.

Det måste naturligtvis finnas skillnader mellan t.ex. ett Trivselhus och vårt hus, men vi tycker hittills inte att vi har offrat något (varken utseendemässigt eller praktiskt) som skulle ha kunnat motivera de där extra 1-2 miljonerna som ett Trivselhus hade kostat oss.

Lycka till med funderandet!

(Nej, jag får varken provision eller rabatt från Björklidenhus) :)
 
Haha :)

Tack för ett väldigt bra och uttömmande svar. Björklidenhus låter väldigt intressant med tanke på vad man får för det priset. Villa Trendig tycker jag ser riktigt trevligt ut.

Vi hade spanat in en tomt men intresset svalnade som sagt pga det höga priset men nu fick jag blodad tand igen.

Ser fram emot fler blogginlägg här.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.