Sladdar. Plastigt, fult och rörigt. Som tur är finns det några som har tänkt till och som hjälper till att ordna det hela så att det blir ordning, dammfritt och snyggt. Här har jag letat upp praktiska och snygga lösningar!


Vem har sagt att man måste gömma sladden? Dekorera den så att den blir snygg istället. Design Imamura Ken Nozomi Miyatake.

Du kan läsa blogginlägget här: Gömma sladdarna snyggt och smart
 
Kommer det inte finnas en viss form av brandrisk om man stoppar in transformatorer i lådor?
 
Absolut.
Man ska också ha i åtanke att sladdställ och anslutningkablar är avsedda att hänga fritt för kylning. Det är därför de oftast tillåts vara av klenare dimensioner än fast installerat kablage. Oftast är detta inget problem då effekterna är små men börjar man samla en massa kablage från olika saker, kanske även tillsammans med någon trafo, i en box så ska man nog tänka om.
 
Gillade staden, cool lösning :) håller med föregående kommentar om brandrisk med inbyggnad, kan vara farligt :eek:

För de som bygger är tips att se till att planera var eluttagen hamnar och förebygga så det inte behöver gå så mycket sladdar överallt. Det är viktigt att vara med själv och påverka elritningen och kom ihåg att ange mått för om det inte finns ett exakt mått kan eluttag hamna lite var som helst även om man ritat in det noggrannt (råkade ut för det själv när jag ritat ut lamputtag i tak längs ett fönsters centrumlinje men ej angett mått så de hamnade 80cm fel, blir ful sladd i taket då :()
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.