Kontakterna finns ju att få tag på i vart och varannat byggvarushus, vitvarubutik och lampaffär såklart. Inget specifikt för ikea
 
M
Hahaha jättebra inlägg av dig bloggerska Elina! Tack för ett gott skratt. Alla har vi säkert gjort något liknande. Skönt att någon vågar berätta kring sin pinsamma upplevelse.
Lyssna inte på de negativa kommentarerna. Tack för att du delat med dig och hoppas du hittar dina lamp kontakter. Damerna som blev upprörda för vagnen måste haft en mycket dålig dag och de pretton som sitter och kommenterar bittert har säkert gjort samma sak med skillnad att de aldrig vågat berätta om det.
hakkuna matata deee ord som är bra
"Gäst" Hur mycket har bloggerskan betalat dig för det inlägget. Du låter som en retarderad 14 åring.
Det är alltså okej att stjäla från andra för om de blir upprörda är det deras eget fel?
 
G
Ha ha ha stjäla, det var en kundvagn som blivit lämnad. Saknar du helt verklighetsförankring?

Mimic skrev:
"Gäst" Hur mycket har bloggerskan betalat dig för det inlägget. Du låter som en retarderad 14 åring.
Det är alltså okej att stjäla från andra för om de blir upprörda är det deras eget fel?
 
Ojoj, kraftig reaktion. Det var inte meningen att göra dig upprörd. Kanske har du varit med om samma sak? Jag hade, som jag även skriver, tänkt lämna tillbaka den men jag vågade helt enkelt inte efter hennes reaktion. Som jag skriver hade jag ångest över att jag tagit den, men vågade inte. Man är ju inte mer än människa. Det var inte så att jag "glömde" lämna tillbaka den. I så fall har du nog missuppfattat inlägget.

AnnaAnnaAnnaAnna skrev:
Konstigt att ingen reagerat på att du tog kundvagnen från en pensionär. Varför gav du inte tillbaka den och bad om ursäkt? Det borde dessutom rimligen vara lättare för dig som är yngre att gå tillbaka och hämta en ny. Att du glömde ger dig ingen rätt att ta andras vagnar.
 
Ja det har du rätt i.

Ja det var som sagt ett ärligt misstag. Ikea hade nyss öppnat och ingen befann sig där, förutom jag och en annan kvinnan under de tio minuter jag väntade, och eftersom det stod flera övergivna vagnar där antog jag, dumt nog, att det var Ikeas personal som använt dem för att placera ut varor. Dumt av mig så här i efterhand.

phantom_pixie skrev:
Lite Ikea n00b.
Ikea säljer alla sina saker i delar, det är ju själva poängen. Kunden får göra lite jobb själv, samtidigt som man får ned priset. Win-Win.
Dessutom är det ju så att Ikea säljer sina produkter i flertalet länder, där nästan alla har olika kontakter. (Den vi har i sverige delas med typ norge och rumänien). Samt att du skall kunna välja jordade och ojordade kontakter.

Det är förövrigt inte bara Ikea som har denna lösning utan även Royal Design och del andra har denna lösning.

Vad det gäller vagnen, 1. Du hade ju kunnat gå och tagit en egen vagn, de brukar finnas flera vagnstationer på Ikea.
2. En vagn som övergivits i mer än 10 minuter brukar vara fritt fram att ta. (förutsatt att den inte är fullpackad)
Tre matlådor kunde tanten haft i en gul påse utan problem.
 
Hej Enolf, nu tycker jag kanske att du tar i när du säger att jag har hybris och är asocial och självupptagen. Det är ju lite av ett påhopp så här bakom en datorskärm och visar att du inte är en mycket större människa än det du väljer att kalla mig för. Hur tänkte du nu?


Enolf skrev:
En mycket bra och giltig kommentar. Ja, den här "bloggaren" är precis lika självupptagen som den typiske "bloggaren" verkar vara. Och i "bloggandet" ligger tydligen att framhäva sitt asociala beteende.
 
Retarderad 14-åring? Försök hålla lite klass på svaren om du ska upplevas äldre än 14 år själv. Alla har rätt till sin åsikt, det är helt onödigt att hoppa på folk som kommenterar här tycker jag.

Angående huvudfrågan, så nej det var inte ok av mig. Det tycker jag framkommer i mitt inlägg också. Jag skriver att jag hade ångest och var också på väg att lämna tillbaka vagnen. Men jag vågade inte på grund av hennes kraftiga reaktion, jag är inte mer än människa jag heller.

Mimic skrev:
"Gäst" Hur mycket har bloggerskan betalat dig för det inlägget. Du låter som en retarderad 14 åring.
Det är alltså okej att stjäla från andra för om de blir upprörda är det deras eget fel?
 
Hej, jag har inte försökt normalisera. Jag bloggar ibland om mitt husbygge och detta är en del i en längre serie blogginlägg där jag skriver om själva bygget. Detta var en situation som jag hamnade i och valde att skriva om eftersom den påverkade mig. Kanske kan jag samtidigt upplysa andra om att man måste köpa kontakten löst, det visade sig vara många som inte visste om det. Och vad damen anbelangar så vågade jag helt enkelt inte lämna tillbaka vagnen på grund av hennes reaktion. Jag tyckte inte det var gott åt tanten, jag skriver ju att det gav mig ångest?

Ja här straffade sig nog synden själv och nu fick jag bita i det sura äpplet.

gäst skrev:
Nej, håller med, även om hon är ganska tydlig med att hon själv inser att hon gjort fel känns det som att det blir någon slags normalisering här. Man kan också få intrycket av hennes text att hon nästan tycker det är lika gott åt tanten eftersom hon blir så arg. Texten pendlar lite hit och dit. Växte upp med ett ålderdomligt uttryck som sa: "Synden straffar sig själv". Passar ganska bra här. Carl von Linné har skrivit en bok som heter "Nemesis Divina" (den gudomliga hämnden) där han försöker leda i bevis att dåliga handlingar straffar sig. Rekommenderad läsning för henne. Jag tycker det är ganska rättvist att hon får åka dit igen om hon vill ha en komplett vara.
 
Tack Xisten, då ska jag kolla upp om jag inte kan få tag på dem på närmare håll. Tack för tipset.

xisten skrev:
Kontakterna finns ju att få tag på i vart och varannat byggvarushus, vitvarubutik och lampaffär såklart. Inget specifikt för ikea
 
Ja det var den förklaringen jag fick av en bekant också. De är ju globalt företag. Men många andra företag anpassar ju sina produkter efter landet de säljs i, så även lågprisföretag. Men det är klart, om de kan få ner priset ytterligare en tia så gör det ju en del när folk storhandlar.
Odjuret skrev:
Sanningen är väl ganska enkel, dels kunna tjäna lite extra pengar samt det viktigaste, de ska kunna passa i alla världsdelar....
Då blir det dyrt om man ska anpassa lamporna efter just det landet de ska säljas i....
 
Ja det är nog snarare så att de inte vill anpassa efter enskilda länder skulle jag tro, känns som den mest rimliga förklaringen

MobbA skrev:
Ni som tror att anledningen till att kontakterna inte följer med beror på att man kan ha jordat eller ojordat uttag får nog tänka en gång till eftersom en jordad lampkontakt passar i ett ojordat uttag.
 
Phantom_Pixie skrev
"Dessutom är det ju så att Ikea säljer sina produkter i flertalet länder, där nästan alla har olika kontakter. (Den vi har i sverige delas med typ norge och rumänien)"

Det stämmer ju inte. Den kontakt vi har i Sverige (typ "C" eller "F") gäller i större delen av Europa. Ska man använda sin lampa i Frankrike, Polen, Tjeckien, Slovakien eller Belgien behöver man typ "E" om den är jordad, annars funkar "C" eller "F".
Storbritannien, Cypern, Irland, Malta, Schweiz, Italien och Danmark (och kanske balkan-länderna) är de länder i Europa vår "svenska" kontakt inte passar i.

Det här var alltså en kommentar om stickpropparna. Att IKEA säljer dem separat tycker jag är helt OK och följer IKEA-konceptet "billiga prylar - gör jobbet själv".
 
Men hallå! De taklampor jag köpt på sista tiden på liten lampaffär på liten ort där jag bor har inte heller haft kontakt monterad! Det är INTE ett IKEA-fenomen!
 
Det var dessutom inga billiga lampor, utan ganska dyra svensktillverkade (?).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.