Om du gillar rör och inte är rädd för att experimentera med nya saker är kanske industriell design något för ditt badrum. Fram med snickarbyxorna och leklusten för att skapa ett modernt utseende till din mest intima miljö.

Du kan läsa blogginlägget här: Industriella badrum
 
Mera rostfritt!

En riktig industritoa borde ju vara mer eller mindre helt i rostfritt så att det bara är att spola av rummet med högtryckstvätten när man sanerar.
 
Madelene S
Industriell design handlar om att optimera funktion, värde och utseende av produkten för både användaren och tillverkaren. Industridesign har sitt ursprung i konst, hantverk och arkitektur och med industriellt badrum menar jag att utformningen inspireras och lånar idéer och material från den industriella eran.

Den industriella produktionen är ofta koncentrerad till fabrikerna och därifrån (inredningen) har inspirationen hämtats till det jag i rubriken kallar "industriella badrum". Det är ofta råa ytor, rör och även stål som du skriver.

Till detta applicerar man referenser från konst som t.ex. att göra rören estetiskt tilltalande samtidigt som man gärna får flirta med hantverksepoken genom att ta in trä. Vill man inte sätta in ett handfat eller toalett i stål går det bra att ta in materialet via tvålpumpar, hängare och plåtskåp. Lycka till!
 
Det är medelklassens flirt med arbetarna: Precis som på 60-70-talet då alla som var kulturellla bar snickarbyxor och murarskjorta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.