Detta måste du se. Tema kris föder utveckling.
Efter kärnkraftsolyckan i Fukushima i Japan 2011 bestämde sig regeringen där för att satsa på förnybar energi.
En sådan satsning är kagoshima nanatsujima – ett gigantiskt solkraftverk som sattes i drift den 1 november. Den japanska regeringen kräver att allmännyttiga företag täcker 100 % av sitt energibehov med solenergi, varför nya kraftverk som detta blir nödvändiga.

Du kan läsa blogginlägget här: Megastort solkraftverk i Japan
 
M
Härligt att se!

Synd bara att det ska behövas katastrofer för att människor skall tänka om, men det är väl en genomgående röd tråd i vår lilla civilisation...
 
Ska man ersätta samtliga kärnkraftreaktorer med sådana där anläggningar så kommer ju bara det i sig att bli en naturkatastrof av inte obetydliga mått!
 
1 000 000 st liknande anläggningar för att ersätta Svensk kärnkraft (70 THW produktion per år), vart placerar vi ut dom? :)
 
M
Jajajaaa. Men man måste väl börja nån stans för att kunna utvecka grejjer. Världens första kärnkraftverk producerade bara 50 MW.

Ibland behövs ett större perspektiv än tre minuter för att se vägen framåt, bildligt talat. Vi är inte i Kansas längre.
 
Ja, så där sas det om vindkraften också för 10 år sedan. Men det går fortfarande åt rätt många vindkraftverk för att ersätta en enda reaktor...
Vad gäller solceller har det ju länge länge länge spekulerats i mer effektiva sådana, men det går trögt framåt. Vet MaxPax kanske något om någon revolutionerande teknikutveckling runt hörnet?
Kruxet är att i japan har men redan stängt av kärnkraftverken. Ska de ersätta dem med dessa solkraftverk blir det som det blir.
Hur gärna vi än vill kan vi inte ersätta kärnkraft idag med teknik från framtiden. Och ska vi ersätta den idag med befintlig teknik får det konsekvenser som de som kallar sig miljövänner varken verkar förstå eller vilja höra talas om.
Här samlas miljövännerna som fattat galoppen :) http://www.mfk.nu/
 
M
thomasx;1885017 skrev:
Vet MaxPax kanske något om någon revolutionerande teknikutveckling runt hörnet?
Nej inte mer än vad vem som helst kan se med öppna ögon. Vet thomasx kanske något om hur man bakar bullar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.