Apropå Fuskbyggarna, så hade vi en incident i forumet häromdagen - denna gång med fuskare på Blocket. Jag tycker i alla fall att det måste vara väldigt oärliga människor som gör så här.
En av våra mest uppskattade trådar i forumet är medlemmen estwings "Mitt projekt", där han berättar i detalj hur han har bytt sin fina altan. Väldigt många har lärt sig av honom hur man bygger en altan.

Du kan läsa blogginlägget här: Fuskbyggare på Blocket
 
Det hade gått att dra det ett snäpp till - verkligen beställa en altan "precis likadan som i annonsen". Sen filma snickarna när de kommer till huset för att börja arbeta.
 
Eller att skicka en räkning på ett antal tusenlappar. De har gjort sig skyldiga till upphovsrättsbrott genom att publicera en bild de inte äger.
 
Och nu har dom öppnat en ny annons på blocket!!!!
 
En bilderna har dom tagit från styleroom.se, det står på bilden :p
 
Det är helt sjukt att de fortsätter att hämta bilder till sin sajt.
 
Att inte någon/några av de som fått bilderna stulna polisanmäler de här oärliga bildtjuvarna. Ge dem en näsbränna. Om deras eget arbete inte är bra nog att synas i en annons är det knappast bra nog att faktiskt användas...
 
Den här snubben har stor vana att pressa pengar från bildtjuvar:

http://www.bildombudsmannen.se/

OBS: Fastän han kallar firman Bildombudsmannen är det en vanlig privat verksamhet.
Han vill väl bara ge sken av att vara någon slags myndighet.

Men det är nog en bättre väg att gå än att polisanmäla.
 
Jag skulle kontakta branschorganisationen Bildleverantörernas förening http://blf.se/ Även om de i första hand organiserar yrkesfotografer så kan de säkert ställa upp med goda råd. De förespråkar tveklöst upphovsrätten och fotografers rätt att få betalt när deras bilder används.
Jag skulle även göra en anmälan till Reklamombudsmannen http://reklamombudsmannen.org/ Jag skulle klassa det här som vilseledande marknadsföring. att kalla det ett övertramp gällande lag om namn och bild i reklam är förmodligen att dra det lite för långt ... det är ju ingen människa som syns på bild eller nämns i text. Men eftersom altanen/huset kan identifieras så är det lätt att göra tolkningen att personerna som bor i huset rekommenderar firman ... det vore intressant med en sådan prövning:)
 
Deras annons verkar vara bortplockad igen.
 
Här är ju något liknande jag nämnt tidigare, mitt garage byggt av mig själv på nedersta bilden. Troligtvis är väl flera bilder stulna, känns några igen?: http://www.nilssonsbyggumea.se/Bilder.htm
Jag tycker att det borde kännas träligt att som företagare att behöva göra så, men troligtvis tänker väl inte Urban Nilsson likadant.
 
B
Skulle vilja varna för bygg alex. Han är en fuskbyggare. Använd han inte i badrum. Kan inte vatten och gör allt slarvigt. Det värsta är att han ljuger.

http://byggalex-fuskbyggare.se
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.