Jag märker att många har frågor om spiraltrappa, så hade även jag när vi funderade på att inreda vinden.
Det man behöver när man försöker vinna utrymme i huset genom att inreda vinden, är ett icke skrymmande sätt att ta sig upp på vinden. Det känns ju inte så lönt att inreda kvadratmeter på vinden, om man måste förlora lika många på en trappa upp.

Du kan läsa blogginlägget här: Spiraltrappa - pris, mått och utförande
 
Bra sammanställning, Marlen, vilken väljer ni :)
Prisspannet är ju enormt!

En kommentar om räckena:
Det nya modet med horisontella spjälor, vajrar eller stänger, inte bara i trappor utan även i altanräcken, balkongräcken och andra skyddsräcken samt vind- och insynsskydd är ju som gjort för små barn att klättra och klänga på, och ramla över/ramla ned från.

Får man bygga så?
 
G
Vi köpte en 'lofttrappa Prima' med räcke av trä/metall från ByggEra.
Inspektörerna från byggnadsnämnden godkänner inte den p.g.a. att räcket är klättringsbart m.m., och trappräcket måste alltså åtgärdas innan vi kan/får börja använda våran tillbyggnad.
Medför alltså extra kostnader och krångel. Väldigt otrevligt bemötande från ByggEra, dom tar inget som helst ansvar för att dom säljer produkter som inte godkänns!
 
G
Uppdatering av föregående inlägg: Vi har fått hjälp av tillverkaren och återförsäljaren nu med att åtgärda det som kommunen krävde. Så det har löst sig.

Men varningen gäller fortfarande.
Det finns trappor och trappräcken på marknaden som det inte är säkert att inspektörerna godkänner!
 
U
Det där stämmer inte. Det är bara en rekommendation inget krav. Enkelt att fixa om man anser att det är nödvändigt. Man kan också välja stående räcke.
 
G
Finns det monterservice att köpa för att sätta ihop en spiraltrappa i Göteborg och vad kostar det?
 
Undrar hur populärt är att använder inte spiraltrappa ? Ser inga hustillverkare att använder spiraltrappa. Bor i en 1,5 våning litet hus och har en brant trappa. Har en 105 bred och ganska lång öppning och undrar om det är en bra plan att använda spiraltrappan. Tips gärna. tackar !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.