USA är ett märkligt land med en fantastisk dubbelmoral.

På en liten krog i High Springs, Florida (The Great Outdoor Café) får de inte servera vin, för stället ligger inom 400 yards från kyrkan.

Så om man beställer vin får man in en oöppnad flaska och en korkskruv.
Om man öppnar flaskan själv och serverar sig går det bra!


PS
Förlåt Marlen, jag tog nog i lite väl mycket!
 
Thomax: Ja, det var sån där på-gränsen-verksamhet. De hade ju fått hyra ett halvt våningsplan och fått tillgång till en bakdörr där de kunde slussa upp sina lättlurade kunder. Det var bara det att deras produkt var så otroligt överprisad och urusel. Och ja, jag var otroligt korkad som gick på säljsnacket :)

Kan berätta också att jag fick ett enormt hämndbegär efteråt. När vi kom ut gick jag fram vid entrén och räddade ett par andra stackare som höll på att köpa den usla rundturen. Säljaren bara gapade, jätteförvånad. De jag hade räddat var jättetacksamma.
 
Tyvärr, ganska vanligt att det står folk utanför turistattraktioner och påstår att det är fullt, lång kö, eller att de inte tar in mer folk för dagen, men om man köper en biljett av dem så kan de fixa in en. Har sett detta bl a i London och Bangkok, men blivit förvarnad innan som tur var.
 
Fliker in ett tips till övriga som kanske besöker New York - Empire State må vara häftigt. MEN en tur upp i Rockafeller Center gör att man då ser Empire State som är en riktigt fin byggnad - Dessutom är köerna alltid mindre på Rockafeller center som dessutom erbjuder kaféer och restauranger om du nu måste vänta i 20 minuter.
 
Jag instämmer, vi besökte även Top of the Rock vid Rockefeller Center och det var en bättre upplevelse än Empire State Building så om man måste välja någon av dem så rekommenderar jag Top of the Rock.
[h=3][/h]
 
Tja, i Sverige får man ju sällan riktigt bra service varken före eller efter driks... New York är ju inte heller känt som den vänligaste staden i USA. Jag tror jag är nöjd med just det resmålet. USA blir det snart igen - men inte New York.
 
Marlen, åk gärna till Florida.

Det finns mycket att se och uppleva där, Florida är inte bara Miami, Disneyland och JFK Space Center.

T.ex. St Augustine, som faktiskt är USA's äldsta stad.

För att inte tala om Daytona Beach "The most famous beach in the world".
 
"Om vi köper hans tour med en särskild introduktion av byggnaden, så kommer vi att få förtur i kön"

Ibland förstår jag att folk blir lurade men det här var väl ändå att ta i.....
 
G
Hantverkare kanske ska stavas hantvärkare. Alla säger hur man ska kolla upp före, under och efter kolla referenser. Det låter som om hanvärkarna står på kööööö. Verkligheten är tvärtom ett evinnerligt jagande och till slut tar man första bästa.... New York upplevelsen är som på alla andra turistfällor, alla har sina skojarspecialiteter, från turistorternas Krims krams, stranförsäljare till Paris, Rom och andra storstäders bluffars. Tidigare var öststaterna specialister på att lura skjortan av folk vid penningväxling TROTS reseledarna varning"VÄXLA INTE PÅ STAN"
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.