På lördag kl. 20.30 är det dags för Earth Hour - vi släcker en timma för klimatet.
På något sätt känns det som att klimatet har kommit i skymundan på senare tid. Vi har haft lågkonjunktur, krig och jordbävningar att tänka på istället.
Men naturligtvis är det lika viktigt ändå att vara rädd om miljön. Vi släcker en timma och tänker på att vi sparar kolkraft och annat som smutsar ner.


Du kan läsa blogginlägget här: Släck en timma för klimatet
 
På något sätt känns det som att klimatet har kommit i skymundan på senare tid. Vi har haft lågkonjunktur, krig och jordbävningar att tänka på istället.
Nu är du orättvis, glöm inte Charlie Sheen!
 
Just det, honom är jag också väldigt bekymrad över ...
 
Känns lite, för oengagerat kan jag tycka.

Det är lite som att 1h är allt som räcker för oss att få gott samvete ett år till, så tar vi 1h nästa år igen.

Nej jag tycker det är ett spel för galleriet, bryr man sig om miljön ska man engagera sig långsiktigt i sitt eget bruk. Upp med solpaneler, tilläggsisolera, byt till superenergifönster, använd led-belysning(det finns idag bra alternativ) cykla till jobbet, åk kollektivt, veckohandla osv osv. Mycket kan man göra, men att släcka ner sitt hem 1h räcker inte.

-Men det är ett sätt att visa att man står upp och bryr sig om miljön!?
-Nej, det är bara ett meningslöst agerande så folk tror dom får ett rent samvete framöver när dom ändå går tillbaka till gamla vanor, dom släckte ju iaf ljuset 1h.
 
G
Jag har inga problem att förstå syftet, men det känns lite som att man kan släcka en timme och sen skiter man i saken bara för att man har gjort något bra en timme. Bättre vore att försöka hitta ett mer långtgående och ett mer varaktigt engagemang som sträcker sig längre än en stackars timme som får en att sitta i mörker en timme och känna sig duktig. Sen lever man precis som vanligt och känner sig skitduktig för att man suttit i mörker en timme vilket i förlängningen är en droppe i havet.

Om man skulle kunna visa att manifestationen långsiktigt hade en varaktig effekt så har man uppnått ett syfte, men risken är som jag ser det att folk i de flesta fall släcker lamporna, känner sig skitduktiga under en timme och sen struntar i miljön och fortsätter precis som vanligt, men med skillnaden att de upplever att de gjort något bra för miljön, när själva idén förhoppningsvis är att man ska långsiktigt förändra ett beteende.
 
Det känns bra att se att folk till och med på ett så här "insnöat" forum har genomskådat det falska med klimatalarmismen.

Vem tjänar på "Earth Hour"? Jo troligen bara världsorganisationen WWF som försöker skrämma oss att skänka pengar till än den ena än den ena saken. Isbjörnar :).

OBS! Med insnöat menar jag bara fokuserad på ett område, i det här fallet husbyggande. Jag är lika insnöad som ni andra, och det skäms jag inte för!

//KoW
 
ska slå på elpatronen varje gång ja :p
 
Oj pyerdarn,
välkommen till julmånaden!

Har du precis vaknat ur din törnrosasömn?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.