Byggkeramikrådet (BKR) och Sveriges tekniska forskningsinstitut (SP) verkar vara oense om vad som är ett bra tätskikt för våtrum.
SP har nyligen testat fem foliebaserade tätskikt som är godkända för skrivkonstruktioner i våtrum av BKR och SP ger samtliga tummen ner. De läcker. SP vill dock inte säga vilka tätskikt det är de har testat.

Du kan läsa blogginlägget här: Svenska tätskikt läcker
 
Ola78
Vad är anledningen till att BKR inte går ut med vilka tillverkare det gäller, man kan ju tro att de är rädda för nåt. Skulle vara lättare som konsument att veta vilka de testat så man i alla fall skulle kunna undvika dessa.
 
Nu är det ju SP som testat tätskikten och inte BKR och det kanske inte vore så snällt mot de tätskiktstillverkarna att outa de så här.
Tror de hade gjort det om någon av tillverkarna hade klarat testet, och bara för dessa inte klarade testet betyder inte det att de som inte var med är något bättre.

Vore bättre om de testade alla tätskikt som är godkända enligt BKR för de är inte så många så det borde vara genomförbart och sen publicera resultatet med tillverkarna.
 
G
Vem står för garantierna nudå??

Om vi nu betalar årsavgifter till BKR, så borde BKR & tillverkarna stå för garantierna!!
 
G
I artikeln står det: "Resultaten visar att alla detaljer går att göra vattentäta om tätningarna utförs på rätt sätt och om man väljer en skarvteknik som inte innebär uttorkning av fukt mellan två täta skikt."
Vad menas med en skarvteknik som inte innbär uttorkning mellan två täta skikt? Är det att man lägger folien överlappande vid skarvarna, eller?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.