Den här veckan har vi tema passivhus på Byggahus.se. Idag har vi en artikel om Erik Westholms passivhus i Falun, som han har byggt i lösvirke. God hjälp fick han av sin syster arkitekten som har ritat passivhus tidigare.

Du kan läsa blogginlägget här: Tema passivhus
 
Man kan även bygga "passivhus" med ett vanligt modernt "standardhus". Vi bygger nytt på 193kvm och har valt stora fönster mot sydväst. Vi har också valt bergvärme och FTX trots att hustillverkaren säger att det inte lönar sig.

Resultatet (beräknat): ca 8W/kvm toppeffekt och runt 28kWh/kvm årligen. Energimässigt klassas det alltså som ett passivhus trots att det är ett helt vanligt nytt hus... Pga fönsterkravet på U högst 0,7 (vi har vanliga 1,1) blir det dock inte det.

Känns märkligt att man ska ha ett krav på 0,7-fönster när det redan finns krav på syftet med dessa i form av energin.
 
A
K2hbjx <a href="http://rsafaugxyjxe.com/">rsafaugxyjxe</a>, momflaktmbwu, [link=http://rlcvnhnwmwvo.com/]rlcvnhnwmwvo[/link], http://ghwuagkxiuvg.com/
 
Om Erik byggt med större fönsterytor är jag nyfiken på hur han uppfyller kravet om effektbehovet? Enligt mina beräkningar försämrar större fönsterytor effektbehovet markant.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.