Idag kan vi läsa nyheter om att allt fler skånska husägare hamnar hos Kronofogden. Hittills har 52 % fler villor och fritidshus i Skåne sålts på exekutiv auktion än förra året.

Du kan läsa blogginlägget här: Bolån och Kronofogden
 
Mer "stakethus" åt folket med dyra uppvärmningskostnader?
Mer isolering och bättre fönster ger en lägre driftskostnad.
Läs hela inlägget på www.granback.se
 
Jo, men då är det de där som inte får något hus alls eftersom de bara får låna 85 % av bostadens värde och inte har möjlighet till att spara ihop pengar till 15 % kontantinsats. Risken är då att man tar lån utan säkerhet till skyhöga räntor. Vem har vunnit på det?

Jag noterar att din huvudsponsor är en tillverkare av isolering. Byggahus.se verkar för alla konsumenters bästa, oavsett om man väljer att bygga ett energieffektivt hus eller ett hus med så lite isolering som lagen tillåter. Jag tycker att vi ska få tänka själva och göra egna val. Vill man bygga så energisnålt som möjligt så ska man få göra det. Det är dock väldigt kostsamt idag, och kräver att man som du är om sig och kring sig och ser till att få hela bygget sponsrat! Och detta kommer det att bli lag på, i kombination med att vi bara får ta 85 % av bostadens värde i bolån. Håll med om att något är skevt här.
 
Du skriver att Byggahus.se dvs du verkar för alla konsumenters bästa och att man som konsument skall få göra sina egna val gällande isolering så länge man följer lagen. Detta har man alltid fått göra och kommer fortsätta få göra men lagen dvs BBR kommer att ändras och det skulle inte vara första gången.

Den kommande bygglagstiftningen kommer ge konsumenterna lägre driftskostnader och detta är inte jag emot.

Alla som bygger ett lösvirkeshus letar efter så bra priser dom kan på byggmaterial. Så har även vi gjort. Vilka priser vi har fått är ingenting jag tänker ta upp med dig.

När det gäller 85% av bostadens värde i bolån är det en annan sak som jag inte tänker gå in på.
 
Y
ncSOA9 <a href="http://lufhjxwyngto.com/">lufhjxwyngto</a>, zzmynzwdvxeo, [link=http://pyrpvcwvbdob.com/]pyrpvcwvbdob[/link], http://igihfihykwqt.com/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.