Det är vissa kostnader för småhus är svåra att styra över själv:
- En eventuellt höjd fastighetsskatt
- Räntor
- Uppvärmningskostnader
- Kostnader för reparation och underhåll
Vi vet sendan senast vi hade en fastighetsskatt, att många pensionärer helt enkelt inte hade råd att bo kvar i huset om det låg på ett attraktivt läge.
Att räntorna svänger måste man alltid ta med i beräkningen, så det känns hyfsat kontrollerbart tycker jag. Man får lita på politikerna att de vidtar åtgärder om räntorna skenar.

Du kan läsa blogginlägget här: Kostnader du inte kan kontrollera
 
Den _globala_ uppvärmningen kvarstår, globalt sett har det till och med blivit ännu varmare i vinter än vanligt. Det är den _lokala_ temperaturen som varit lägre än vanligt.
 
Fast nu håller jag inte med dig: Uppvärmning kan man konteollera genom att tex se över sin utrustning, isolering, leverantör mm, samt ev sänka innertemperaturen.
Kostnader för viss reparation kan man också planera för, tak, fasader, pannor etc har rel. käna livstider, även om det kan komma oförutsedda kostnader också förstås...

Den globala uppvärmningen, som enl IPCC skulel slå värst på norra halvklotet- verkar inte uppföra sig enligt scenarierna - attans uppvärmning...eller kan det vara så att man måste ta ett steg tillbaka och funderae ett par varv till: En artikel i dn idag var rätt intressant - ett antal forskare som vill tänka annorlunda för att hantera det föränderliga klimatet och se till att vi börjar nu UTAN att skuldebelägga och tjafsa om vem som släpper ut mest osv - eftersom det, bevisligen, inte leder til ngn ändring...

/K
 
G
Sättet den globala uppvärmningen skulle påverka oss nordbor på är att i och med att isarna smälter och stör ut golfströmmen så skulle det antagligen bli kallare här uppe i vilket fall.
 
Ang globala uppvärmningen: NOAA
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.