Jag var bara tvungen att testa LED-lampor i elljusstakarna när vi satte upp dem i går. Lokala järnaffären hade öppet på söndagen och i sortimentet fanns små lampor till elljusstaken. Nu ska vi bli miljövänliga tänkte jag.
Genast började familjen gnälla. - De lyser ju inte!!!!
Det stämde faktiskt. En LED-lampa i elljusstaken ger ett väldigt svagt sken. Man känner sig inte nöjd. Vi satte LED-lampor i två likadana elljusstakar för att jämföra. Jag upplevde det som att LED-lampan lyser med ungefär 25% av styrkan på en vanlig glödlampa.

Du kan läsa blogginlägget här: Svag LED i elljusstaken
 
Tycker belysningen räcker, de ska ju bara synas i fönstret och inte vara någon allmän belysning.
 
Håller inte med dig Bezt. Ljuset som LED-lamporna i elljusstakarna levererar är inte tillräckligt stark. Och skillnaden mellan LED och icke LED är tydligare i verkligheten än på bild. Som konsument så förväntar man sig att få samma ljusstyrka som tidigare även när man köper LED - men det får man inte.
 
G
En adventljusstake är för mig en dekoration och ingen allmänbelysning. Med en energibesparing på 97% så är det värt det.
 
Prova att byta ut en LED-lampa mot en "vanlig" glödlampa.
Jag har hört att det kan lösa problemet eftersom LED-lamporna anpassar sig till spänningen i olika ljusstakar.
 
G
Problemet är ju om man gör led lampan starkare då kanske man tvingas ha det där "illiga" starkt vita ljuset istället och det passar inte alls i jul ljusstakarna. Jag tänkte prova ledlamporna i år fast jag förstått att de lyser lite mindre. - Är lite sen med dekorationen ... suck! /Nettan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.