Någon som har tips på högtalare i badrum ?
 
Köpte mina på Jula, finns också hos bastubutiken eller var det bastuspecialisten - sedan har stora högtalartillverkare ofta ett par våtrumshögtalare, ibland kallade marinhögtalare

/ Christer
 
Bilhögtalare av bra kvalitet, funkar ju i badrum. En bil kan ju bli riktigt fuktig invändigt, utan att högtalarna tar skada utav det.
 
Håller själv på att bygga hus och fick då tipset av min elektriker att använda en ny typ av högtalare som han monterat i många badrum med mycket gott resultat.

Det är en högtalare med dubbla diskanter som man kopplar båda kanalerna till och får på så vis "stereo" från endast 1 högtalare. Låter nästan för bra för att vara sant men jag har bestämt mig för denna i mitt badrum.

Preference K-82

http://www.hembiobutiken.se/produkt.asp?pgrpnr=112170

 
köpte [länk]

men jag har inte provat dem ännu...
Har sådana själv och funkar bra med tanke på pris! Inget high end, men vem behöver det i ett badrum :-?
 
Beror helt på vilken kvalitet du vill ha på ljudet. Finns högtalare som är gjorde för badrum. Finns även högtalar gjorda för att ha i fritidsbåtar och de tår fukt rätt bra också. Själv är jag väldigt kräsen när det gäller ljud så jag hade nog sattsat på lite dyrar än de du hittar hos clas ohlsson och kjell o co.
 
henrikrosen skrev:
Beror helt på vilken kvalitet du vill ha på ljudet. Finns högtalare som är gjorde för badrum. Finns även högtalar gjorda för att ha i fritidsbåtar och de tår fukt rätt bra också. Själv är jag väldigt kräsen när det gäller ljud så jag hade nog sattsat på lite dyrar än de du hittar hos clas ohlsson och kjell o co.
Tycker inte det finns nån anledning att kasta bort pengar på dyra högtalare till badrummet. Köp det billigaste och lägg de sparade slantarna på högtalarna i vardagsrummet istället. Badrummet är det sämsta rummet ur akustiks synpunkt med tanke på de hårda reflekterande väggarna så det går iallafall inte att få till nåt hifiljud.
(Om man inte gör som engelsmännen och kör med heltäckningsmatta)
 
-Butcher & Gutta,

Kan ni vv inbyggnads djupet på dessa hägtalare från Kjell "Högtalarpar Marine 6,5" 100W" art: 26114, eller någon annan som kanske vet?

Tacksamt
 
Hej
Skulle också vilja ha en högtalare i ett annat rum en vardagsrummet, men jag vill ha en aktiv högtalare som jag kan höja och sänka separat. Några tips??
 
andi_j: Skaffa en stärkare med multiroom funktion?
 
I vårt badrum som vi renoverar ska jag montera in marinhögtalare i taket och för att driva dem har jag skaffat en pytteliten förstärkare för ynka 600:- som går på batteri eller en 12v trasf. Sedan kopplar jag min mp3 spelare, bärbara cd etc till den och vips har vi bra ljud i badrummet.
Förstärkaren då, kan något för 600:- vara värt att ha? Här följer några citat angående förstärkaren...

Citat från minhembio.com om T-Amp:
" Jag kopplade in en T-AMP till två gamla högtalare för ett bärbart kassettdäck... efter 30 minuter lyckades jag ha sinnesnärvaro att stänga av. Sen letade jag fram högtalarkablar och kopplade ur två av KEF-äggen från min Marantz SR72000 och kopplade in T-AMPen. Resultatet: Jag tror inte jag vill byta tillbaka till Marantzen"

Citat från test i HiFi & Musik februari 2006:
Kort sagt är alltså T-amp ett riktigt kap och ett måste att höra, om inte annat för att storligen imponeras av den otroliga prisvärdheten.
 
Mikael_L
Jag har två st T-amp.
Den ena driver två st mindre monitorer och används som datorljud, då jag lyssnar mycket på musik även framför datorn. Utklassar allt vad datorhögtalare annars heter. Jag har tidigare kopplat datorljudet till en vanlig hifi-anläggning, men i den nuvarande datorhörnan skulle det vara för skrymmande.
Den andra T-ampen ska användas till ett projekt som inte är påbörjat än.
Jag är supernöjd med ljudet från T-ampen, det ska vara myyyycket fina högtalare eller rätt rejäla krav på ljudvolym innan det är T-ampen som är begränsande.

T-amp har alltså bara 2x12W eller nåt sånt, men då det går åt en fördubbling av effekten för att spela 3dB högre och 10dB upplevs som en fördubbling av ljudvolymen så betyder det att det krävs över 100W för att uppleva ljudet som dubbelt så starkt.
Kan säga som så, jag har antagligen inga problem med att se till att bli vräkt genom att bara spela med T-amp i ett par vanliga hifi-högtalare.

Det finns T-amp, en rent löjlig liten och lätt plastlåda, ser nästan ut som nåt som ramlat ur ett Kinder-ägg :D, sen finns det super-T-amp. Men låt er inte luras, med SuperTamp så får ni bara en mycket dyrare och flådigare låda, men samma innehåll, till mycket högre pris. Och imponatoreffekten: "VAAA, är det bara den där lilla plastleksaken som spelar så HÄR!!!" uteblir. ;)

Om jag byggde ett nytt hus så skulle jag överväga att installera en T-amp i varje rum.
Jag såg ett projekt där dom helt enkelt rev ut kretskortet från en T-amp och monterade det i en eldosa, apparatdosa. En potentiometer i locket för volymen och rör i väggen till högtalarna, smidigt och dolt. T-amp utvecklar nästan ingen värme, så det går att montera den så.
Men 12V-matningen kan vara lurigare, med långa ledningar får man tyvärr spänningsfall. T-amp är specad att dra max 2A. När jag spelar på lagom nivå för att bara ha lite trevligt ljud runt omkring mig när jag gör nåt annat drar den dock aldrig mer än 200mA.
Mata ALDRIG en T-amp med mer än 15V, då pajar den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.