Vi har bott i vårt hus i 8 månader och uppskattar uterummet mycket. Men vi skulle gärna vilja göra det lite mysigare.

Uterum med röda takbjälkar, glasväggar och tak, möblerat med bord och stolar, utsikt mot trädgården.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ett uterum med röda träväggar och fönsterpartier, möblerat med rottingsoffa och vit barnstol, tegel-kamin till höger.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Någon som har rekommendationer för hur man sätter upp ett skuggtak? Här är en bild för hur jag hade kunnat tänka mig det.

Vit draperad tygmarkis installerad i ett ljusmålat uterum med vita väggar och en glasdörr.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Draperad skuggduk över uterum, vita kuddar på bänk, halmhattar dekorerar vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Andra idéer tas också tacksamt emot :)
 
Redigerat:
Det där golvet lättar ju inte upp direkt :/
Men om ni ändå inte vill lägga om det så kanske någon form av mattor för att "zona in" matbord/loungeområde osv vore bra för att få upp lite mer mysfaktor ?

Tänk på att dom bör vara tillräckliogt stora för att både bord+stolar (soffa) skall kunna stå på dom (i soffans fall iaf framfötterna)

Det kan nog vara läge attt bygga ngn form av förvaring så dynor/yogaboll osv inte ligger framme också, kanske något sätt att döla extra stolar/barnstol nmär de inte används också ?
Och ett klassiskt inredningstrick är också att samla blommor och dekorationer i grupper (gärna i udda tal) istället för att sprida dom jämt.
 
Några tankar:
1) flytta soffdelen så öppna spisen blir en del av arrsmgemanget. Antingen genom att rikta soffan mot den eller ställ en till soffa mitt emot soffan och ta bort "puffarna"
2) få in lite ved bredvid öppna spisen
3) stor växt/träd längs glasväggen med dörren
4) måla golvet
5) ta bort extraborden som är lutat mot väggen. Även yogabollen och tripp-trappstolen
 
  • Gilla
klaskarlsson
  • Laddar…
Börja med att städa bort allt stök. Just nu är rummet till hälften ett förråd och sådana är aldrig mysiga. Därefter köper ni ett par stora mysiga mattor för ett golv med så stora plattor blir väldigt hårt och otrevligt för själen, det blir ju inte heller bättre av att färgen på golvet mest påminner om en gammal vårdcentral.

Fundera över vad ni vill göra i rummet. Just nu verkar ni ha en matdel och en soffhörna. Är det de sakerna ni vill ha eller råkade ni bara ha just de möblerna över?

Om ni ska ha en soffhörnan så tycker jag att ni ska fundera på vad den ska användas till. Det första alternativet är att ni riktar den ut mot trädgården. Man kan tänka sig en fika där på våren innan det egentligen är varmt nog för att fika ute i trädgården men man får ändå kontakt med naturen och en viss trädgårdskänsla. Alternativen är att rikta soffgruppen mot den öppna spisen. Då kan man sitta där mörka sensommarkvällar eller på hösten med en bra och en kopp te. Vilket alternativ passar er?

Matbordet skulle jag gärna byta ut till ett större i trä. Just nu har du så mycket hårda material med klinkers och tegel att rummet är väldigt "hårt" och inte särskilt inbjudande. Ett större bort i trä med tillhörande stolar (de nuvarande i stål är också väldigt "hårda") skulle göra allt mysigare. Skaffa helst trevliga dynor till stolarna också så blir de ännu mjukare i intrycket.

Tygtak som du är inne på kan säkert ge en del mys-faktor. Dock så kommer det samlas smuts, frömjöl och döda flugor ovanpå dem så se till att de är lätta att ta ner och städa för du kommer behöva göra det minst en gång om året. Ett alternativ att starta med kan vara gardiner i liknande tunt ljust tyg längs ett par av väggarna. De skulle förstärka rumskänslan så att ni inte känner att ni sitter på display i trädgården utan att ni har ett eget krypin.

Överväg även att skaffa lite mysbelysning till rummet. Kanske ett par av de "fåniga" bollarna med ljussensor som säljs på var och varannan inredningsbutik. Om de tänds automatiskt när det blir mörkt så kommer du under hela året titta ut på rummet inifrån huset och se ett mysigt inbjudande rum. Den känslan kommer du ta med dig när du väl sitter i rummet på sommarhalvåret.
 
  • Gilla
klaskarlsson
  • Laddar…
BirgitS
Eftersom det är så lågt i tak skulle jag vara försiktig med nedhängande "gardiner" i taket.

Dekorationer på tegelväggen bör bryta av i färg och inte smälta in i bakgrunden.

Det ser ut som att det är väldigt gott om plats mellan matbordsgruppen och soffgruppen vilket kan ge lite ödsligt intryck. Om det stämmer så flytta matbordsgruppen mer mot mitten av rummet. Det kan vara bättre att flytta växterna från hörnet till fönstren mellan de två grupperna också så att de syns både bättre och från båda ställena.
 
  • Gilla
klaskarlsson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.