Är det någon som bygger/ har byggt ett nästan nyckelfärdigt hus från LB-hus "ugglan-serie" som kan svara på en fråga??

Vi håller på och bygger ett hus nu (ugglan 121) och det är beräknat att vi ska få tillgång till huset v.3 2008, för eget arbete (spackling, målning, lägga golv, sätta lister m.m).. Men för ett tag sen fick vi ett papper där det stod att preliminärt datum för slutbesiktning är den 18/1 -08.. Men då har vi en liten fundering kring detta med slutbesiktningen.. När gör de slutbesiktningen?? Gör de besiktningen när LB-hus är klara med sina arbeten eller blir det när vi är helt klara?
 
Ni ska se till att få slutbesiktning precis innan ni får tillträde till huset. Görs slutbesiktningen efter ni flyttat in så är det lätt att det blir tvister om vem som orsakat skador/misstag/felaktigheter som besiktninmgsmannen upptäcker.
 
Oki.. Tack för svaret!! För vi blev lite fundersamma hur det skulle bli med besiktningen, när den skulle ske osv, när vi fick hem pappret om det..
Men som du säger så är det de bästa att få huset slutbesiktat innan vi får tillgång till den, för att slippa ev. tvister och obehagliga situationer som annars kan uppstå vid påpekade fel..
 
Vi håller oxså på att bygga ett lb hus NNF.
Vi har fått 4 veckor till att måla/tapetsera/lägga golv för att sen de skall färdigställa med el (kontakter osv) sen görs en kontrollbesiktning, efter denna så har de 2 veckor på sig att fixa de uppkomna felen tills en slutbesiktning sker, huset blir p-märkt.
Är detta ok, ni som har koll?
Eller skall man få sin besiktning innan man får tillträde att göra sitt eget jobb?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.