Hej
Har en fundering. Har hus från 1979, och vill sätta upp solceller. Betongteglet och taket i övrigt är fint, men underlagspappen är ju 43 år. Lägga om hela taket + solceller av entreprenad blir dyrt. Så vad säger ni kunniga? Kan jag lägga om taket delvis? Dumt eller ok?

Tanken är i sådant fall att jag själv lägger ny takduk på tak i söderläget (över nock och ner), hela ytan till vänster om skorsten, men struntar i skorstensområdet (se bild), ny läkt på området, återanvänder betongtegel och sedan monterar solceller på det området (självklart de sista momenten tillsammans med behörig elektriker). Omläggning av norrsidan av huset och skorstensområdet skjuts mao på framtiden. Se bild på södersidan:
Södersida av ett hus från 1979 med rött betongtegeltak, skorsten och veranda i solljus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Dumt eller ok? Tacksamt för kloka synpunkter både för och emot!
 
  • Gilla
plåtrickard
  • Laddar…
Låter som en bra plan, men ta med området runt skorsten så hela den taksidan är gjord.
 
  • Gilla
M bygg
  • Laddar…
Hur stor skillnad gör det egentligen i tid och pengar att lägga om hela taket? Det ser ändå ut som att du tänker byta den krångligaste delen.
En stor fördel om du lägger om hela är att du får lätt att ersätta trasiga pannor, eftersom det inte gör något om du får några som ser udda ut under solcellerna.
 
  • Gilla
M bygg
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.