Hej
Vi ska riva vår fina sommarstuga för att bygga vårt nya hus i höst. Har ni några tips på vad man ska tänka på?
Vi tänkte sätta in en annons och se om någon vill ha stugan (fina spröjsade fönster och gammalt trägolv osv). Hur ska man formulera ett kontrakt om vi nu hittar någon som vill ha huset.
 
Om vi går till själva frågan: Se till att ni definierar vad den som river skall ta bort, att det är allt eller inget som gäller, samt vid vilken tid det skall vara klart.

Det är många fler rivningsobjekt ute än vad det finns intresserade rivare, främst därför att den som behöver fönster inte är så intresserade av att riva ett helt hus för att komma över dem.

Kanske skall ni istället satsa på att sälja huset i delar. Sälj fönstren billigt, några hundralappar/st mot att de monterar ned dem. Sälj trägolven, takpannorna, köket och vad det nu kan vara. Det är inte stora pengar ni får, men det kanske räcker till ett par kontainrar som ni kan kasta resten i, och så är det rivet sedan.
 
Glöm inte söka rivningslov och upprätta en rivningsplan!
 
Som sagt det finns got om rivningsobjekt för allt mellan 0 kr till flera tiotals tusen. För det mesta ser man dom ute länge - vilket ju indikerar att det inte finns någar köpare ?

Jag tror också att ni, iof med lite möda kan sälja en del intressanta delar, tex Fönster, dörr, kök, ev kamin/skorsten, innergolv, takpannor, kök, vitvaror, badrumsporslin

Om ni får hela huset sålt (kostar ju inte så mkt att försöka) så bör ni skriva ett kontrakt där allt (utom grunden?) skall vara borta vid ett visst datum, annars kan ni debitera köparen för bortforsling tex

Tänk dock på att OM köparen inte fullgör sina plikter så måste ju ni själva ta tag i det och i slutändan försöka driva in pengarna kanske mha juridisk process osv - mao det kan bli en held del sömnlösa nätter då också - så OM ni säljer hela huset, med kontrakt, så bör ni nog känna köparen på pulsen också - beträffande seriösitet.
Kan ni sälja huset (storlek?) helt och ngn kan lyfta bort det, så underlättar det ju kanske. Då blir det ju allt eller inget :)

/K
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.