Hej! Är det någon här som är duktig på var det är bäst att placera luftvärmepump för att få bäst spridning av värme? Vi vill använda gillestugan som sovrum i framtiden, men vill ha bättre klimat i källaren så en tanke är att ha en innedel i gillestugan och om det behövs, en till i vardagsrummet på entréplan för stödvärme. Vad tror ni, kan det räcka med en i gillestugan och hoppas på att lite värme stiger upp i trapphuset till entreplan? Det är endast stödvärme på entréplan vi är ute efter. Ca 90kvm på varje våningsplan, men är främst ute efter att få värme och cirkulation i gillestugan.

Bifogar en bild på planlösning och snygga streck där min tanke på innedel/utedel ska placeras. (Grönt streck innedel, blått utedel)
 
  • Husritning med markerade föreslagna platser för luftvärmepumpens inne- och utedelar, grönt för innedel, blått för utedel.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ritning av ett hus med två våningar som visar rummens layout, med markerad potentiell luftflödesväg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Ser inte ut som en öppen planlösning direkt, kanske en luftflyttare där orange pil? Sen finns de flyttare som går mellan våningsplan.

För att få upp luften kanske en sådan ocks krävs. Då tänker jag du gör håll mellan allrum/vardagsrum golb/tak och så trycker du ner kalluft från vardagsrum, bli då undertryck uppe så varmluft kan stiga i trappan.
Visa bilaga 611328
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.