Hej!

Jag ska byta befintligt laminatgolv mot ett nytt parkettgolv. Hur ska man göra runt kakelugnen? Befintligt golv är lagt väldigt tight då det inte rör sig.

Tack för tips!
 
  • Laminatgolv möter kanten av en vit kakelugn, golvet är tätt anpassat runt ugnens bas.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ping ping!
 
Vad menar du problemet är?

Vi har parkett helt om och emot kakelugnen. Sedan ligger det en mässingsplåt ovanpå
 
Hmm, ja, nu ligger vår plåt i nivå med förra golvet (laminat) och bara framtill. Men ni har en mässingsplåt som täcker även höger o vänster sida, och där med gliporna?
Det är en tänkbar lösning.
 
Nej, vår mässingsplåt ligger täcker bara framtill på ugnen, litegrann som den ni redan har, med skillnaden att vår ugn är rund
 
Ok, vi kommer ju behöva ha en luftspalt för att golvet ska kunna röra sig lite. Men idén om att täcka den med gnistskydd på sidorna är kanske ok.
 
Det är ju tycke och smak.

Jag tycker nog det blir snyggast att bara ha gnistskydd framför och istället sätta en liten list, om de behövs, på sidorna
 
BirgitS
S SamB skrev:
Ok, vi kommer ju behöva ha en luftspalt för att golvet ska kunna röra sig lite. Men idén om att täcka den med gnistskydd på sidorna är kanske ok.
Man använder en övergångs- eller nivålist som är tillräckligt bred för att både täcka över mellanrummet och kunna fästa (dubbelhäftande tejp) i de två golvtyperna. Normalt är ju parkettgolv tjockare än laminatgolv så en nivålist är väl troligast.
 
Hos mig har tidigare ägare lagt en liten trälist. Ursäkta den dåliga bilden, orkade inte resa mig ur soffan.. :)
 
  • Trälist monterad mellan golv och kakel under svart sängstomme, fotograferad från soffperspektiv.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Kanske går plåten att få upp och lägga ovanpå det nya golvet. Alternativt lägga en något tunnare skiva under själva mässingsplåten och sen en mässinglist (nivålist i mässing) runt om.
 
Tack för bra idéer! Plåten som är nersänkt idag ska läggas ovanpå det nya parkettgolvet. Vi har inte bestämt ännu om det gamla laminatgolvet ska få ligga kvar under det nya parkettgolvet eller ej.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.