En bostadsrättsförening kan inte undersöka alla potentiella problem med besiktningar eller liknande, så det är svårt att få föreningen att betala för sådant på misstankar eller marginella brister. Om du tydligt kan visa att det finns klara risker i de konstruktioner som föreningen ansvarar för så kan du ha en grund för att gå vidare, tveksamt i detta fall. Tyvärr finns det nog många brister i undre skikt när man river upp allt, men för det mesta klarar man sig ändå. Så stor uppförsbacke att få föreningen att göra insatser.
Det är klokt att undersöka både bostad och förening före köp. Vid den senaste försäljningen i vårt hus fick föreningen ett frågeformulär med ca 20 frågor från en kunnig byggkonsulter av en intresserad köpare, vilket nog är ovanligt. Styrelsen svarade så gott man kunde, men troligen missade formuläret de viktigaste potentiella frågorna. Denne intressent valde att inte gå vidare busgivning, oklart om det var bedömning av status eller något annat.
 
C Carlrobert95 skrev:
Golvet i köket har rest sig rejält. Som en bulle. Kräver en stor förändring för det.

Du har rätt i att de flesta saker som lagats inte spruckit. Däremot kunde man knacka lite lätt på murstocken och då lossnade det rejält. Sprickorna där är ca 3cm.
Du svarar inte på speciellt många frågor. Sprickorna kan mycket väl vara 90 år och lagade på 60-talet. Att puts lossnar runt en spricka är inget konstigt. Knacka bort allt löst och putsa på nytt.
 
  • Gilla
Jocke Best
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.