Skulle uppskatta lite inspiration eller råd kring hur man hanterar en sockel i en 60-talsinspirerad gästtoa där endast väggen vid handfatet kommer få lite kakel.

Grundförutsättningarna är en minimal gästtoalett i ett 60-talshus där vi försöker behålla någon slags ursprungskänsla. Golvet kommer bli en kalkstensliknande granitkeramik som tyvärr endast finns som 15x15 alt 5cm mosaik. Golvet kommer få 15x15 och då vi kör samma i andra helkaklade badrum är vi låste till denna modell och denna finns tyvärr inte som sockel. Väggar består av slät vitmålad puts. Tanken är att upp till brösthöjd på väggen med handfat sätta kakel dvs lite mer än bara en kakling över handfat och sedan vitmålat upp mot tak. Inga tätskicktsaspekter att ta hänsyn till.

Hur sjutton gör man med sockeln?

Bör man köra en sådan? Hade vår model av granitkeramik tex hade en 15x7.5 hade det känns naturligt att köra ett varv runt och vid väggen med handfat byggt på med kakel uppåt. Slät vitmålad sockel hade underlättar då putsväggen har en del ojämnheter som då kan döljas. Ingen sockel alls kombinerat med ojämna väggar kommer göra plattsättningen

Inspirationsbild från byggfabriken som speglar hur väggen med handfat kommer se ut men där våra andra väggar till skillnad mot denna kommer vara vitmålad puts
En gästtoalett med halvkaklade väggar i grön keramik, spegel och handfat till vänster, samt helkaklad duschhörna till höger.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Du kan inte bara kapa ner kakelplattor till 15x7,5 och använda som sockel?
 
Försöker undvika det, inte för att kanske att dela plattor till 5 löpmeter vägg är ohanterbart men för att granitkeramiken till golvet har en rätt skarp kant som är jag inte tycker ser bra ut som sockel.

Edit: Rakskuren heter det tydligen när kanten är skarp
 
Düsseldorff
Jolla plattorna med jollysåg? Då är de inte rakskurna längre.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.