Hej alla!

Går i planer att köpa hus och har hittat ett som vi verkligen vill ha. Dock så ställer besiktningsprotokollet en del frågor. Är det så att det per automatik betyder att hela konstruktionen är "galen" eller kan det möjligtvis vara någorlunda lättåtgärdat?

Följande text från Anticimex besiktningsprotokoll:
Vid kontroll av konstruktion uppmättes fuktvärden under kritisk nivå för mikrobiell tillväxt dock kunde en svagt avvikande lukt av mikrobiell karaktär kännas vid inträde till fastigheten.
Grundläggningen består av en betongplatta på mark utan underliggande isolering och med en flytande golvspånskiva dikt an betongen. Denna konstruktion får ofta skador på grund av naturlig fuktvandring.
Fuktkvoten uppmättes till 8-10 %.
Vi rekommenderar en fördjupad undersökning för att bedöma orsak och omfattning.
Otroligt tacksam för snabbt svar.
 
Vad är det för hus ? Grundkostruktion, ålder, våningar etc.
 
Typ
Friliggande villa.
Byggnadsår
1974
Byggnadssätt
Fasad: Tegel och stående träpanel
Fönster: 2-glas kopplade fönster samt 3-glas isoler
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft
 
harry73
Det betyder inte per automatik att hela konstruktionen är galen. Det var så alla liknande hus från samma tidsperiod byggdes. Men det betyder inte heller att det är lättåtgärdat.

Den stora frågan är om det är något som du vill åtgärda eller om du kan leva med det.
Huset står där redan i 40 - 50 år, så hade huset haft allvarliga problem, hade man säkert märkt det mycket tydligare.
Men det kan finnas mögel i huset, så är ni allergiska eller känsliga för mögel, skulle jag leta efter ett hus från en annan period.
 
  • Gilla
Arash Mahmoudi
  • Laddar…
Frågan är vad de mätte 8-10%, i övergolvet eller golvspånet? Oavsett man är känslig eller ej så kan man bli det eller utveckla andra besvär, är ju inte bra... Sen frånlufts ventilation skapar ju ett undertryck, det gör ju att partiklar i konstruktionen tar sig in lättare.

Jag hade nog räknat på att för eller senare ta ut golvet på nederplan, hoppas sylarna klarat sig sen in med ett ventilerat golv. Svårt att bedöma kostnaderna utan veta hur illa det är under, de finns inget skafferi eller något där man kan såga upp och inspektera?
 
  • Gilla
Arash Mahmoudi
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.