Hej!

Vår familj går i husbyggartankar och har precis börjat titta på olika husleverantörer. Vi känner oss dock rätt vilsna i denna djungel. Vi undrar därför ifall det finns någon som kan rangordna olika husleverantörer när det gäller pris i förhållande till vad man får för pengarna. Vet inte om man kan göra det men om det är möjligt så vore vi väldigt tacksamma.

mvh

Plösis
 
Det är omöjligt att göra det, för då skulle ju den fabrikanten ganska snart bli marknadsdominerande och slå ut de andra. Vissa har satsat hårt på att bygga hus med utpräglad lågpriskaraktär, andra riktar in sig mer på premiumsegmentet, och ytterligare andra på de som inte har problem med plånbokens storlek, utan med att de inte hittar ett hus som är lyxigt nog för deras smak.

Vem av dessa är du?

Jag vill rekommendera att du lyssnar på referenser. Hör med andra som byggt hus om vad de anser om sin leverantör, varför de valde den, och varför andra valdes bort. Det finns tre frågor att ställa sig:

1: Vad erbjuder den här fabrikanten som tilltalar dig? Det finns så många fabrikanter at välja mellan, så ta en som har det mesta av det du vill ha, som är van att bygga det.

2: Är säljaren intresserad av att sälja till dig? Många här på forumet klagar sin nöd över att säljarna inte är intresserade av att sälja till dem. Det stämmer säkert, man måste vara två för att dansa tango, och får man ingen som svarar på din invit, så beror det troligen på att de inte hinner med dig, eller har prioriterat någon annan. Svara med samma mynt, och välj någon annan.

3: Hantverkarna som bygger huset. Det finns gott om berättelser om katastrofer vid husbyggen, men fellistor från besiktningarna som upptar hela pärmar. Det är inte så vanligt, men det är viktigt att de som bygger ditt hur har gjort det förr. Då brukar det bli lite bättre.

Lycka till!
 
Lågbudget: Älvsbyhus, Smartstart, Hjältevad m.fl.

Mellanklass: Myresjö, Trivselhus, Götenehus, LB-hus m.fl

Exklusivt: Sjödalshus, Stenhus, m.fl.
 
Varför tycker du att Sjödalshus är exklusivt? Det är ju samma fabrik som bygger Götenehus men de bygger inte ens med totalentreprenad?

Sävsjö trähus och karlsonhus är väl bättre exempel?
 
I vilket fack skulle ni sortera in Modulenthus?
 
Vad menar du med att sjödalshus inte bygger med totalentreprenad?
 
Ett företag som inte bygger med totalentreprenad tar inte ansvar för hela slutprodukten. Sjödalshus ansvarar alltså inte för entreprenörenas arbete utan bara för sin byggsats, vilket är rätt vanskligt vid husbygge. Blir något fel är det vanligt att man skyller på varandra och mitt i problemen står man själv.

Finns ett intressant inslag på SVT Halland just nu där en familj som byggt med Sjödalshus och med delad entreprenad har hamnat i klistret. Problemet uppstår när oseriösa entreprenörer är inblandade, och ingen tar ansvar för deras arbete.
 
Modulenthus tillhör Finndomo, precis som hjältevadshus och smartstart. De bygger på samma sätt med är lite bättre utrustade som standard. konstruktionsmässigt klassar jag dem som budget, men utrustningsmässigt som medium.
 
Vad menar du med konstruktionsmässigt? Menar du att dom bygger i moduler?

kungkokos skrev:
Modulenthus tillhör Finndomo, precis som hjältevadshus och smartstart. De bygger på samma sätt med är lite bättre utrustade som standard. konstruktionsmässigt klassar jag dem som budget, men utrustningsmässigt som medium.
 
ja, att om man ser förbi den fina praketten, kaklet på toan och braskaminen så är grundkonstruktionen i huset fortfarande den samma. Likadana väggar, undertak, mellanbjälklag, isolering o.s.v.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.