Hej alla,

Med mina förutsättningar, skulle ni säga att det är mer normal att skruva eller limma fast socklar om man har parkett + betongvägg? Alltid tyckt att skruvade ser riktigt fult ut men hantverkarn säger att det är normalt?

Är det mig det är fel på eller snickaren?

tack
 
Man kan använda sig av båda alternativen. Hade nog kört på lim men då ex PL400 el liknande. Även om det oftast fäster snabbt kommer det behövas tryck mot listerna för att de under tid ska fastna.
 
  • Gilla
sisenor nosenorita
  • Laddar…
BirgitS
Vi har betong och lättbetongväggar och här är inga golvlister skruvade. Att skruva är bra om väggarna är sneda så man får glipor på vissa håll när man lägger listen mot väggen.

När golvet skulle bytas ut hos några släktingar så märkte jag att deras golvlister var skruvade men det hade jag inte noterat tidigare trots många besök under 20 år. De hade inte betongväggar.

Skruvarna ska förstås vitmålas om listen är vit och mässingsskruvar är svåra att se på trälister.
 
  • Gilla
sisenor nosenorita
  • Laddar…
Topp! Jag stör mig inte så mycket men iom att det är lite snett här o där så bad jag dom göra om det. Men skulle fundera på om jag ville ha skruvat eller limmat. Men tror i mitt fall skruvat funkar bättre iom gliporna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.