Det är med glädje jag berättar att tomten nu är köpt och bygglovet lämnas in i nästa vecka för att bygga vårat passivhus.

Vad är passivhus?
Syftet med konceptet passivhus är att det inte behövs någon tillförd energi alls, utan att lokalerna värms upp passivt genom att tillvarata värme från personer, elektriska apparater och instrålad sol dvs hus-utan-värmesystem. På detta sätt blir husen nästan självuppvärmda.

Mer information kommer finnas på Granback.se där vi även kommer att blogga om bygget samt lägga in bilder under byggets gång. Planerad byggstart är 1 September.

Hälsningar

Raft
aka Andreas
 
Välkommen till forumet!
Passivhus är aktuella och vi kommer att följa ert bygge med intresse.
På er hemsida berättar ni att ni har sponsorer. Vad innebär detta i praktiken? Betalar Paroc pengar till er för att få vara med och bygga ert hus? (Som husbyggare är man normalt van vid det motsatta - alla vill åt ens pengar.)
 
Hej, funderar på att bygga energieffektivt (ev passivhus). Men var får man tag på kunniga arkitekter, husfabrikanter och byggare i Västra Götalandsregionen?
 
Hejsan. Jag föreslår att du börjar med att ta kontakt med och läser om nedanstående företag/organisationer.

Hälsningar

Andreas

Passivhuscentrum
Passivhuscentrum är en resurs för passivhusmarknadens aktörer; politiker,
stadsplanerare, byggherrar, entreprenörer, konsulter. Vi står för kunskap och kontakter.

energieffektivahus.se
Energieffektiva Hus AB är ett företag specialiserat på att bygga nya energieffektiva hus och energieffektivisera befintliga hus. Affärsidén är att skapa hus med en väldigt låg driftskostnad.

Byggexpo.se
Byggexpo.se. Här finns tips om hur du bygger energisnålt, vilka material som är miljövänliga och vilken färg som är bäst att använda.

Energirådgivare
Här finner du som privatperson din kommunala energirådgivare
 
hp-main.jpg

Nu är Stockholms första passivhus är ett faktum. Vi har nu flyttat in, bott här ett tag och låtit press och media kommit på besök. Allting fungerar kanonfint. Läs mer om oss på http://www.granback.se.

Här kan ni läsa vad pressen skrivit om oss

Vi har även lagt upp en del bilder av byggprocessen samt en del interiörbilder.
Dessa finner ni här

Hälsningar

Raft
aka Andreas
Stockholms första passivhus
http://www.granback.se
 
Byggstart av etapp 2
1 Sept är det dags för byggstart igen, dags för etapp två av Stockholms första passivhus. Ni kommer kunna följa bygget på vår websida.
 
Vill bara påminna om att ni kan följa bygget på www.granback.se

Om ni endast önskar se bilder på hur det går så går det bra om du klickar här

Vi hoppas blir klar med hela huset exklusive trädgård i Januari 2009.

1221933824_resized.jpg
 
Bygget som har dragit ut på tiden pga av väder och vind fortsätter. Vi har nu fått en liten andhämtning. Invändigt är även etapp 2 dvs vardagsrum, övervåning med 2 sovrum samt badrum och en klädkammare klara sånär som på några socklar. Vi räknar med att påbörja utomhusarbetet med putsning, altan och balkong under Maj månad.

Jag kommer uppdatera granback.se med bilder och information samt så småningom även energiförbrukning samt vad vi har gjort för att minska densamma.

Vill också passa på att nämna EnBo för er som är intresserada av energisnålt byggande. Mässan öppnar för allmänheten imorgon den 24/4-09 i Allingsås. Mer information om denna mässa finns på enbo09.se
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.