Jag har målat på min balkong med https://beckers.se/produkter/mineral-silikatfarg. Jag hade svårt att få färgen att krypa in i mellan stenarna och såg på burken att man kunde späda max 10%. Testade men tyckte det var för lite så tänkte att kan det spela så stor roll :thinking:. Spädde kanske 1:1 färg och vatten och det gick bättre att måla.

När jag var klar nu så googlade jag lite och såg att den skulle spädas med silikatbinder egentligen :confused: och nu undrar jag om det är så att det finns nån speciell anledning varför man inte få späda den mer än 10% med vatten? Har inte använt silikatfärg förut.

Resultatet ser i nuläget "ok" ut. Noterade att det blivit lite bubblor/sprickor där färgen samlats när jag målade se https://www.byggahus.se/forum/attachments/20220425_175658-jpg.605774/ (stor bild går att zooma)

Någon som har koll på det här med silikatfärg? Måste jag hoppa från balkongen nu eller jag med gott samvete gå vidare? :rolleyes:
 
Redigerat:
Ingen panik :). det blev bara tunnare färgsikt som kanske slits snabbare än du önskar dej. Då är det bara att måla om igen.
 
  • Gilla
tbgbg
  • Laddar…
Okej! Vad bra
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.