Vi är rätt säkra på att vi kommer få bygglov beviljat, vi håller oss inom detaljplanen och alla grannar har signerat vår nybyggnadskarta med huset inritat på. Vågar vi göra avrop och Tolo innan vi har svart på vitt?

Någon annan som vågat sig på det? Eller någon som, av erfarenhet, avråder oss från att göra det?
 
Jag skulle inte göra det. Har hört aldeles för många historier om knäppa handläggare som stoppar utan giltiga skäl. Eller kanske kräver någon ändring (som kan bli ohyggligt dyr om man kommer till hustillverkaren sent med den).
 
Vi hade samma läge som du Agneta. Men vi gjorde avropet före ändå, och det verkställdes först när bygglovet var beviljat. Det är ett krav från de flesta husleverantörer tror jag. (?).
 
En tänkbar risk med det är (beroende på hur ev. villkor är författade) är att du då troligen binder dig vid just det huset. Antag att bygglovet stoppas, ni kommer in i en långdragen överklagandeprocess. Någonstans på vägen ser ni att tillverkare xx har ett hus som skulle passa bättre bygglovsmässigt. Ni vill byta för att slippa ytterligare överklaganden. Er ursprungliga leverantör vägrar lösa er ur deras avtal. även om ni med smärre ändingar i det beställda huset kan få det godkänt så har ni ingen förhandlingssits mot er husfirma, ni är ju bundna.

Ex. antag att ni får klart för er att de specialbeställda runda fönstren på övervåningen som kostade massor extra i tillval, behöver bytas till fyrkantiga standardfönster. Hustillverkaren kan i princip debitera precis vad som helst för ett sådant byte när ni väl har skrivit på.
 
Ok, kanske bäst att vänta då. För säkerhets skull... Men vi tror och hoppas att det inte ska vara några bekymmer, byggnadsnämnden i vår kommun verkar vara ganska sund. Inga konstiga betämmelser eller så. Men som sagt, man vet ju aldrig helt säkert.
Är så otålig bara! Vill ju komma igång snart juh! :)
 
Hemmakatten
Tycker du har fattat helt rätt beslut! Man vet aldrig vad som kan hända. att vänta några veckor eller nån månad har ingen betydelse i det långa loppet. Se det som att ni nu har mer tid att planera inredning och trädgård. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.