Hej!
Ska snart flytta in i en lägenhet med litet badrum, så vi tänker sätta in tvättmaskin i köket med front så den inte syns. Diskmaskin finns redan på plats.
Tror det är ett vattenlås från Ikea där man enkelt kan sätta på en extra avloppsdel till den befintliga så dubbelt utflöde av gråvatten ska vara lugnt.

Men hur göra med tillflödet av vattnet till tvättmaskinen? Det finns ju blandare med diskmaskinskoppling som jag antar sitter där redan idag till diskmaskinen.
Såg att det finns nåt som kallas T-koppling som gör en-till-två, men fattar inte om den ska kopplas till diskmaskinskopplingen då, och sen resp maskin på T-kopplingen?

Har jag fattat rätt då? Eller finns andra bättre lösningar? Kan man köra dessa samtidigt eller blir det nån konsekvens för tillförsel vatten, avlopp eller annat? Dåligt tryck? Belastning el kanske?

Har f ö kollat med föreningen och det är lugnt. Tänkte att de båda maskinerna ska stå bredvid varandra nära avlopp och tillförsel så inga avstånd att krångla med heller. Huset är byggt 1926 (Stockholm) om det är viktig info.

Lite ny på detta men ganska händig när know-how väl är på plats ;)

Alla råd eller synpunkter mottages varmt,
/G
 
En T- koppling bör lösa problemet. Du behöver kontrollera vilken diameter det är på utloppet från blandare, så du får rätt t-koppling. Du kommer att behöva gängtätning till kopplingen. Enklast få tätt är med lintätning.
 
  • Gilla
Guzzen
  • Laddar…
Ur vattensynpunkt är det nog inget problem att köra båda samtidigt. Elmässigt är det problem om de går på samma säkring.
 
Beror väl på vad du har för tryck på vattnet, men om det inte är katastrofalt borde det inte vara några problem.

El kan bli problem. Kontrollera hur det är uppsäkrat och sen får du räkna på det hela. Har du en 10A-säkring och 230 volt tar du 230*10=2300 watt som max förbrukning. Borde finnas specat vad disk resp. tvättmaskin drar, lägg ihop det så ser du om det räcker. Eventuellt kan du ha dit en elektriker som gör om till två- eller trefasgrupp, dvs du får 3*10A i tre separata uttag/dosor. Isf är det absolut inga problem.

Bra också att vara medveten om reglerna för säkert vatten https://www.sakervatten.se/branschregler/online2021/4/24 .
 
Toppen, skönt att man inte är helt vilsen kring detta. Tack för svaren, då ska jag reka vidare och främst på elens kapacitet
 
  • Gilla
Mar_wah
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.