I dagarna ska vi bestämma om vi vill ha en särskild tomt och därmed bygga med ett särskilt företag.
Till saken hör att övervåningen som vi själva ska inreda inte ens är isolerad. Bör den vara det, skulle det kunna bli några byggtekniska fel osv om det inte är isolerat? Det kommer ligga isolering i bjälklagret som vi sedan enligt säljaren kan ta upp och sätta i taket. Stämmer detta? Är det en stor kostnad/mycket jobb att få övervåningen oisolerad.

Vi har fått en kostnad på 1,7 miljoner för huset- det är färdiga väggar och dörrar inne men vi ska måla in och utsida. Köket är ej inräknat. Är det bra pris? Tillval är 9 st spottar, panel i taket och rostfritt....
 
Kallvindar och yttertak är en stor riskpost.
Att flytta isoleringen från bjälklaget till yttertaket går ju, men man vill ju ha kvar en del isolering i bjälklaget för att minska stegljudet.

Det allra bästa är ju om ni kan få vinden färdigisolerad och trappan monterad, så är det ju bara innerväggarna som skall till (och en del rör, el, tätskikt, kakel m.m) Då får man ju garanti på hela klimatskalet vilket kan vara en fördel.

Oavsett vilken lösning ni väljer så se till att ni får materialet lyft på plats på ovanvåningen innan yttertaket kommer på. Det är ovärderligt att slippa bära en massa gipsskivor, isolering och reglar upp via trappan.
 
Vi har tänkt bo i två år utan att inreda, tror du det hinner hända saker där då?Är det mögelangrepp och sådant du tänker på?
 
Sprutisolera övervåningen från början så slipper ni massa extra arbete och dessutom blir resultatet bättre. Se bara till att hålla en underhållstemperatur på ca 10 grader för att undvika fuktproblem. Helt plötsligt har ni ett jätteförråd på övervåningen. Steget till att börja inreda övervåningen blir mycket kortare dessutom vilket man så smått kan börja med när man har tid. Det går inte om isoleringen ligger över mellanbjälklaget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.