Hej!
Tänkte under vårt badrumsbyggande "bygga in" vårt badkar i en fast ram.

Frågan är hur man kan gå tillväga? Vilka material man kan använda? Hur det blir en bra lösning med avseende på nedanstående?

Grundtanken är att ta ett "vanligt" fristående badkar utan sidostycken och bygga in detta i någon form av ramkonstruktion och kakla alt putsa och måla denna.

Tänker mig följande:
- att det är essentiellt att själva badkaret står helt fast/still för att undvika att det blir glipor mellan badkarskanten och ram/inbyggnad med vatten/tvålrester/smuts som sig in emellan och skadar materialet ramen är tillverkad av samt att inte riskera att kakelkanter spricker som de skulle kunna göra vid eventuella ruckningar/rörelser.

- att det ska gå att komma åt in under för rensning av avlopp, lagning av rör- och kopplingar etc,

- att ett material som skulle kunna fungera som grundkonstruktionsmaterial kunde vara någon typ av lättviktssten typ lecablock e dyl. - något som går att fästa kakel alt puts på.

Har någon någon lösning på detta?

//Badaren
 
Det finns färdiga byggskivor att köpa på byggvaruhusen som är anpassade just för att bygga in badkar med tillhörande ytskikt. Bauhaus har något som kallas för Do It vill jag minnas och sen finns det är även luxskivan.
Läs mer i den här tråden om luxskivan;
http://www.byggahus.se/forum/badrum/66193-fuskvaegg-i-badrum.html
 
Tack! Ska kolla upp!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.