Flyttade in i en ny br för ca 3 månader sedan. Den stod osåld rätt länge men är köpt från de som byggde br. Ska få vara med på 2 års besiktning som nog sker senare i år. Upptäckte i dag avvikande delar i kök/vardagsrumstaket enligt bild. Finns även fler delar av taket som har dessa streckliknande strukturer. Dock endast i detta rum. Syns framförallt då solen lyser på. Tänker givetvis ta upp det med byggbolaget. Är det här nåt som ni tror åtgärdas? Enligt min mening så måste de köra om hela taket. De sprutar väl normalt på färgen. Är det något problem då hela lgh är ”färdig”. Dvs :Målade väggar och även kök och köksö finns där, då vardagsrummet och kök är helt integrerade utan mellanvägg. Ovanför taket finns golvvärme för lägenheten ovanför men det har väl inte alls nåt att göra med hur taket nu ser ut. Alla rum i lägenheterna har vattenburen golvvärme. Övriga rum i vår lgh har okej tak.


Tak i kök/vardagsrum med avvikande streckliknande strukturer synliga i solljus.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Tak i rum med synliga streckstrukturer och ojämnheter belysta av solen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
BirgitS
Kanske otillräckligt spacklat mellan två takskivor eller vad det nu är ytterst. Sånt som bara syns i släpljus brukar vara tillåtet. Prata med styrelsen om de känner till om det är likadant i fler lägenheter.
 
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
Claes Sörmland
Du får hoppas på goodwill från företaget, att de vill ha ett gott rykte.

Rent formellt så har du svårt att kräva något. Du kan som sagt kolla med styrelsen så kan de ta det vidare.

Annars rent formellt faller detta under ditt underhållsansvar som bostadsrättsinnehavare, d v s du får bedöma om det är acceptabelt eller inte och om du vill ta kostnaden för att åtgärda det.

Rent tekniskt hur är taket uppbyggt? Är det illa lagda mellanbjälklagselement i betong som har sprutats med stänkputs eller är det gipstak som har spacklats illa?
 
Vet inte. Det är en ”lyxigare” brförening byggt av ett mindre fastighetsbolag. Därför känns det lite B. Man räknade med perfektion.
 
Claes Sörmland
M mariedal skrev:
Vet inte. Det är en ”lyxigare” brförening byggt av ett mindre fastighetsbolag. Därför känns det lite B. Man räknade med perfektion.
Står det något om detta och finishen på ytskikten i upplåtelseavtalet eller något tilläggsavtal? Det är dessa avtal som ger dig som första köpare av en upplåten bostadrättslägenhet rättigheter.

Tyvärr brukar avtalen vara mycket allmänt hållna och då blir det bostadrättslagens grundregel som strikt gäller:

Utdrag ur juridisk text om bostadsrätthavarens rättigheter och föreningens ansvar för lägenhetens skick vid upplåtelse.

Eller goodwill från företaget.
 
Tack för tipset om kolla stadgarna. Man blir ju lite besviken. Bodde tidigare i en br byggt av ett av de största byggbolagen. Fanns väl en del att anmärka på själva husen. Men den lägenheten hade perfekta tak.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.