A
Har ett platsbyggt uterum i sörmland på 25 kvm som ska renoveras. I söderläge men delvis skuggat av träd.

Vill kunna använda det lite som ett extrarum mellan april och september.

Inga skjutpartier - just nu 8 fasta englasfönster 100x150 cm och 1 altandörr.

Har köpt ytterligare 3 öppningsbara 2-glasfönster på Blocket 50x150 cm som placeras runt om i rummet där det idag är väggpanel för att få till ventilation.

Tanken är att sätta in kanalplasttak 32 mm (pris ca 30 tkr) eller 16 mm (ca 20 tkr), isolera golv med 100 mm frigolit samt vindpapp och ny trall + balkongmatta. Isolera de få väggpartier som finns och byta panel.

Vi tänkte också satsa 15-20 tkr på luftvärmepump. Gör att vi kan använda rummet mer vår och höst samt kyla enstaka sommarkvällar om det behövs.

Frågan är om det lönar sig att lägga 2-3 tkr x 8 = ca 24 tkr att byta de visserligen lite slitna englasrutorna till nya 2-glas PVC fönster? Varav några skulle kunna bli öppningsbara.

Vi vill inte vara dumsnåla så drt kanske är värt det trots allt om man ändå satsar på luftvärmepump?

Tankar? Erfarenheter?
 
Jag skulle säga att det är onödigt. För den lilla besparing det ger baserat på er användning kan du värma rummet hjälpligt i många år innan du ev tjänar tillbaka investeringen.

Nu skriver du inte att den nya trallen skall vara tryckimpregnerad, men om det var tanken så är det ingen bra ide att ha tryckat virke "inomhus"
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.