Vi har tydligen en läcka på inkommande vatten som vår BRF ska fixa. Men vad för ingrepp pratar vi om?
Läckan är någonstans troligtvis i badrummet innan vattenmätaren på inkommande vattenledning. Det är PEM 32 enligt husets ritningar. Husen är byggda 1990 med platta på mark som husgrund.
 
Det är ju otorligt svårt att säga.
Ibland läcker det ju i rören ute i gatan, ibland kan det ju vara en stam i fastigheten, men oftast då inte "i" badrummet.

Det krävs nog att dom först testar vart läckaget kan vara (via olika avstängningspunkter) och sedan gräver/hackar fram ledningen för att byta den del som läcker.
 
Hur har man kommit fram till att det läcker?
 
har du tur så har de dragit pem-slangen genom en bit avloppsrör under huset och upp till golvnivå. då behöver det inte bli så stor åverkan inomhus
 
  • Gilla
klaskarlsson
  • Laddar…
H hempularen skrev:
Hur har man kommit fram till att det läcker?
Kommunen var här och lyssnade. Dom stängde av vattnet ute i serviceventilen i gatan och lyssnade där, och på våra inkommande vattenrör. När ventilen är avstängd är det tyst både ute i gatan och inne hos oss.
Men så fort dom sätter på ventilen så hörs tydligen ett klart och tydligt sus i ledningen som kommer upp ur golvet i badrummet innan vattenmätaren, trots att inga blandare eller maskiner som kräver vatten är påslagna.
Då sa man från kommun att vi har en läcka och att den måste vara någonstans på sträckan i badrummet för med ett så tydligt sus måste läckan vara nära röret han lyssnade på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.