Claes Sörmland
Typiskt sett så är det anslutningarna till toalett och tvättställ som läcker luft. Det tredje alternativet är golvbrunnen. Ta tag i varje anslutning och reparera.

Har du foton på dessa så kan du säkert få förslag.

Är det eget hus eller lägenhet?
 
Vanligaste skälet är att ett vattenlås ärr torrt eller har för lite vatten i sig. Om det är ett badrum som inte används så ofta, kan man behöva spola lite vatten i de olika avloppen ibland..

Vattenlåsen kan även bli tomma på vatten om det är fel på avluftningen av avloppssystemet. När du spolar på en toalett blir det en ”kolv” av vatten som rusar fram i röret. Den trycker luft framför sig som jämnas ut i hela det kommunala ledningsnätet, men den suger med sig luft bakom. Därför finn det ett avluftningsrör, ofta ett rör som går ut på taket, där sugs luft in. Om det blir stopp där så sugs luft in genom något av dina vattenlås istället som töms på vatten.

om du studerar vattenytan ex. i en golvbrunn samtidigt som du spolar i toan, så kan du få en indikation på om det är ett avluftningsproblem.

Har det gjorts några ändringar i avloppet nyligen?
 
Tack för ditt svar. Efter ditt beskrivning av felmöjligheterna är det med stor sannerlighet är avluftningen av avloppsystemet som orsakar problemet.
Frågan om vad är det som man kan göra att åtgärda problemet. Jag har haft rörmokare här, som sa att felet att golvbrunnen var inte riktigt ren. Han rensade den för en massa pengar men problemet är den samma. Var kan jag få hjälp med kunniga folk?
Mvh.: Clara DW
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.