Hej,
Vi söker en bit mark för att bygga ett hus till vår familj på pendlingsavstånd från Göteborgsområdet.
Väldigt gärna utanför detaljplanområde och gärna med eget vatten osv. så man blir så oberoende som möjligt av nyckfulla politiska beslut/agendor/tillfälliga trender etc.

Drömmen:
+2 ha klassat som lantbruk att bygga på. Gärna där man kan odla lite/bygga växthus på 60-100 kvm utöver huset. Bygger gärna ett hus lite i stil av en skånelänga-stuket, dvs lite grov/lantlig arkitektur/utsida men vanlig modern bostad på insidan.

Mer realistiskt (men tråkigare):
En markbit på kanske 2.000-3.0000 upp till 6.000 kvm att bygga på, utanför detaljplan med eget vatten och avlopp.

Alla alternativ är givetvis av intresse!! All hjälp, tips, råd osv emottaget tacksamt!!
 
coconut
Det man kan göra är att titta på områden där man kan tänka sig att bo. Undersök om det ser ut att finnas lämplig plats för ny bebyggelse. Sen gäller det att hitta någon som är villig att sälja och att man får både förhandsbesked och avstyckning. Men då gäller det att inte ha så bråttom.

Annars är det som vanligt att anmäla sitt intresse till de mäklare som finns i områden man vill flytta till och hoppas att något dyker upp som matchar.

Man kan också kolla med de kommuner man är intresserad av om det finns några nya förhandsbesked beviljade, säg de senaste månaderna. Då kan man kolla vad planerna är för dessa.

Sen får man lov att se till att man går in med en realistisk budget från början, så man inte blir besviken framöver.
 
  • Gilla
Baltazar Tomtsökaren
  • Laddar…
Kan nog vara svårt att få anlägga ett eget avlopp idag på en fastighet där det inte redan finns. Vet i alla fall att det är så i den kommunen jag bor i.

Störst chans har du nog om du kikar på fastigheter med befintlig byggnation på som redan är godkänt för eget avlopp (men räkna med att få byta ut det). Antingen riva huset eller renovera.
 
  • Gilla
Baltazar Tomtsökaren
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.