Hej!
Är i färd med att dra in vatten till garaget som står vägg i vägg med ett rum som i sin tur står vägg i vägg med badrummet.

Min fråga: kan man dra RiR (röd/blå/vit?) rör tex 10-16mm(?) bakom golvlisten (fräsa bakom, totalt ca 5m) eller är de bättre med ett synligt kopparör?

Vattnet är tänkt för att kunna dra ut och spola av bilen samt vattna buskarna. Vilken dim skulle ni ta? (Så liten som möjligt, helst pga fräsningen)

Mvh!
 
Dra ut både varm- och kallvatten till garaget om du även ska tvätta bilen. Men finns det avlopp i garaget? Du kanske menar bara en till utkastare utanför garaget? Använd inte oisolerat kopparrör då det blir fullt med kondens särskilt på sommaren. Rör i rör låter bra men det behöver vara tillräcklig dimension för att tryckfallet inte ska bli stort. Vattenspridaren orkar nästan ingenting om trycket är dåligt och att vattna buskarna med dåligt tryck tar lååång tid. Beror ju också på vad man har för tryck in från gatan på sommaren när alla andra också vattnar.
 
Tackar. Kör nog rör i rör då… blir de mkt kondens av plastklätt prisolrör?

8bar från gatan, och de finns avlopp i garagets, hade tänkt en kran inne i garaget som man kan koppla slangvinda till.
 
Oj 8 bar på inkommande vatten. Då är det nästan precis så att säkerhetsventilen på varmvattenberedaren löser ut och öppnar. Det finns gott om tryck över till en lång trädgårdsslang så det är ju bra. Vet inte säkert om plastklädd prisol klarar sig från kondens men tror inte det när man tänker på hur noga rören ska isoleras om man bygger kylanläggning i huset, även om det här inte alls är lika långa driftstider. Inkommande kallvatten håller ju kyltemperatur även på sommaren och vattnar man trädgården och kör vattenspridare kommer ju vattnet att rinna ett antal timmar per gång. Försökte med en batteridriven bevattningstimer på utkastaren för att vattna på natten men den blev snabbt så nedkyld inklusive batterierna att den helt slutade fungera. Är röret väl inbyggt med minimalt med luft runt och ny luft har svårt att ta sig in i t.ex. en list borde det inte kunna bildas så mycket kondens alls.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.