Har fått ett badrumstak med ej våtrumsfärg "med på köpet", som har börjat släppa. Går det att måla över direkt med våtrumsfärg, eller behöver något göras först (skrapa bort?), för man behöver väl inte byta skivorna? Kan ingenting om det här och vill inte göra något fel i ett känsligt utrymme. Tack för hjälpen!
 
  • Badrumstak med flagande färg och tecken på fukt, i behov av renovering.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Claes Sörmland
Badrumstak behöver inte målas med våtrumsfärg utan det går bra med vanlig takfärg.

Men badrummet ser på fotot äldre ut och i sådana äldre badrum kan det ju vara rätt dålig ventilation och då kan det blir lite väl mycket fukt i form av kondens på takets ytskikt vid långa och frekventa duschar. Då kan det bli lite mögelpåväxt precis som tycks finnas på fotots tak. Och då kanske våtrumsfärg inte är en så dumt trots allt.

Tvätta noga av taket med en skrubbsvamp och vatten med några droppar handdiskmedel i (eller särskilt avsedd målartvätt för ändamålet). Torka sedan snabbt ett varv med rikligt med T-röd så löser det upp ytskiktet på den gamla akrylatfärgen och dödar möglet. Låt torka och sen fäster den nya färgen, t ex våtrumsfärg utmärkt.
 
  • Gilla
Samarbete
  • Laddar…
Tack Claes, det var verkligen bra tips! Då blir det ett litet projekt framöver. :) Finns det något man lätt glömmer när det gäller takmålning, som kan vara värt att tänka på?
 
Rickard.
S Samarbete skrev:
Tack Claes, det var verkligen bra tips! Då blir det ett litet projekt framöver. :) Finns det något man lätt glömmer när det gäller takmålning, som kan vara värt att tänka på?
Täck ordentligt! Våtrumsfärg är jävlig när den hamnar på fel ställe och hamnar det i fogen så blir den kvar där. Täck ordentligt och tvätta noga så är det svårt att misslyckas.
 
  • Gilla
Samarbete och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.