Jula Postorder Transportabel luftkonditionering TC-N012M

Vi har tänk köpa en sådan luftkonditionering, har bara en fråga om denna...

Det står att den är "komplett med slang för frånluft".

Kommer det varmluft hur den då, tänkte på att den kyler väl ner den luften som den drar in och blåser ut det igen...den blåser väl inte ut varmluft då eller har jag fel?
 
Jo, det kommer varmluft ur den som du behöver få ut ur huset om det skall bli någon bra effekt.
 
Den här typen av kylaggregat som dumpar värme genom att ta (tidigare kyld) inneluft, värma och slänga ut utomhus leder samtidigt till att ny (inte kyld) luft dras in i rummet för att ersätta den utkastade luften. Det kostar en hel del kyleffekt.

Splitaggregat med separat utedel brukar vara betydligt effektivare. Om du har möjlighet att lyfta ut en utedel när du vill ha kyla är de betydligt bättre. Lite klumpigare, mycket bättre.
 
Precis den köpte vi förra sommaren för att kyla ett LITET rum (en reception) och det är ungefär vad den klarar. Luften som går ut ur slangen vill du säkert inte ha inomhus igen, den är varm och fuktig som bara den. Sedan behöver du leda bort vattnet också som blir, just denna modell har en kass slang för detta. Du kommer troligen behöva en längre flexislang (den stora) för att kunna placera denna vettigt.

Apparaten lever om en hel del och vi kör den bara INNAN vi skall använda rummet :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.