Däremot har man förmodligen friskluftsventiler i fönster, ovanför fönstren eller under fönstren bakom radiatorn.
 
F Fixaren06 skrev:
Hur stor skillnad gör det på värmen i ett hem om vindskivorna i ytterväggen är i dåligt skick/stora skarvar mellan?
Vindskivorna ska skydda mot regn. Att det ventilerar ganska mycket på en kallvind är naturligt. Isoleringen bör vara skyddad med tålig papp eller vindduk.
 
J Josth skrev:
Däremot har man förmodligen friskluftsventiler i fönster, ovanför fönstren eller under fönstren bakom radiatorn.
Så tekniskt sätt får man knappt kallras med 3-glasfönster? Friskluftsventiler finns ovanför fönster och på andra platser i hemmet. Men om ett fönster är 200cm brett och jag köper ett element som är 140cm då diffar det 30cm på varje sida. Om effekten matchar med vad som behövs för att matcha rummet, kan jag vara trygg att det inte blir kallras då?
 
Det ska inte bli kallras då. Men när det gäller el-radiatorer brukar man ofta sätta flera små under ett brett fönster. Beror på vilken effekt som behövs. När de gäller vattenradiatorer finns det däremot väldigt breda och låga att få tag på.
 
Finns det någon mening att sätta elradiatorer på flera platser än där luftvärmepumpen inte klarar att hålla temperaturen?
 
Ja det kan vara så att det varierar mycket var luftvärmepumpen klarar att hålla värmen. Stänger man sovrumsdörrarna eller toalettdörren blir det kallt där. Blir det väldigt kallt ute orkar inte luftvärmepumpen hålla temperaturen någonstans i huset. Beror på var man bor i landet.
 
  • Gilla
Anna_H
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.