Ska snart börja renovera vårt badrum. Har börjat fundera en del på hur inredningen ska se ut. Vill att tvättställ och skåp ska likna det som är på den bifogade bilden. Vi vill dock helst bygga in tvättmaskinen i skåpet under tvättstället. Är detta möjligt eller "hoppar" tvättmaskinen för mycket? Eftersom tvättmaskinen ska få plats under måste skivan vara bredare än standardmåtten. Finns det någon leverantör som säljer så breda skåp/skivor? Eller går det måttbeställa från någon leverantör? Kanske man kan bygga lite själv?

Vore jättetacksam för svar eller tips på hur man annars kan gömma tvättmaskinen!
 
  • badrum.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
ikeas köksskåp??
mvh fialotta
 
Det var ingen dum idé! Ska ta en sväng förbi ikea i helgen och se vad de har.
 
Man ska tydligen inte ha kökssåpen till badrum och liknande då de inte tål väta på samma sätt som badrumsinredningen... Tänk på det! Jag har själv funderat på en sån lösning, men efter att ha läst inlägg här så hoppar jag över det.
 
Var på Kvik i helgen och de hade många snygga och billiga grejer. Men för att få till ett skåp till tvättmaskinen var man tvungen att använda ett av deras köksskåp med två dörrar - inte så snyggt! :( Var även på badrumsspecialisten... Där kunde man beställa ett underskåp och de byggde helt enligt kundens önskemål. Enda problemet var att det blev jättedyrt! Typiskt! Får leta vidare...
 
christinawa,

Fin bild, verkligen. Jag har haft samma idé pga utrymmesbrist. Men att få till det som på bilden går inte eftersom det brister när det kommer till måtten. Standardhöjden på en normalstor tvättmaskin är nämligen 85 cm.
Handfatet placeras oftast på 80-85 cm höjd av bekvämlighetsskäl. Max 90 cm om du långväxt. Nu är det inte helt sant att det inte går att få till det eftersom det finns lägre maskiner. Men utbudet är väldigt litet och tvättkapaciteten lägre än en fullstor. Så då får man vara beredd på att lägga ut för en ny tvättmaskin. Men det hade du kanske tänkt att göra ändå? På pricerunner t ex så kan du ange höjd som sökterm.

Själv har jag en begränsning i djupet och därför har jag köpt en LG WD12360 som bara är 36 cm djup. Dock är den 84,2 cm hög. Hur jag får till det kan jag visa om någon vecka när mitt badrum börjar bli klart (har haft en vattenskada).

Mvh, Heidi
 
Ska bli jättespännande att se hur du får till det!

Verkar riktigt svårt att gömma tvättmaskinen. Har inte köpt tvättmaskinen än så jag får kanske satsa på en riktigt snygg tvättmaskin som får stå synlig... :)
 
Vi ska till och renovera vårt andra badrum (som nu kommer bli kombinerat badrum/tvättstuga).. och vi har planerat att använda ikeas stommar..

Jag kan inte säga vad som är bra och dåligt och för och nackdelar.. men sunda förnuftet säger ju att de måste stå pall för NÅTT? Våra bänkar i köket är mer blöta än våra badrumsmöbler ju haha.. (rinner vatten när man sköljer av saker, ställer saker på bänken osv)..

På något sätt är de ju ändå behandlade.. och man ska ju ändå ha bra ventilation i badrummet.. så jag kan inte direkt se något stort problem med att använda deras köksutrustning i badrumme.. (så länge man inte ställer dem i duschen.. eller i badkaret. och jag kan inte tänka mig att deras badrumsmöbler pallar för det heller)..

Är det så att luckorna av någon anledning skulle bli fula efter x antal år .. har man iaf råd och byta ut dom.. om man köper dem på ikea :)

Tror att man får ta sig en funderar på hur möblerna ska stå, närheten till vatten osv..ventilation.. osv..och sedan ta ställning till vad man själv tror..

I'm taking a chance :)

Lycka till !
MVH Sandra
 
Vi har hatt Ikea kjøkkenskap på vaskerommet nå i 7 år! De er like fine som nye! Når jeg skal bygge om badet mitt i sommer, skal jeg helt klart benytte Ikea kjøkkenskap. Billig og bra!

Vil tro at det kan bli problemer med kjøkkenskapene hvis de settes helt inn til våtsonen slik at f.eks vann fra dusj står rett på de. Men det tror jeg ikke heller noen andre baderomsmøbler tåler...
 
Jag har en Leva och Bo-bilaga från 19-20 maj, där de ställt en tvättmaskin under en ekskiva och ovanpå ekskivan har de placerat ett skålfomat handfat. Snyggt! Skulle gärna visa bilden men vet inte hur jag ska få till det... kolla med Expressen ifall de har kvar bilden så kanske de kan maila den! :) Vet inte ens om det var så du ville ha det, men det tycker jag var en smidig lösning, iaf om man är trångbodd!
 
Så fick jag in min smala tvättmaskin i det avlånga badrummet.

 
Hejduk...tig
gillar din tvättmedelsburk :), vart fick du tag på den?
 
kyticka skrev:
Hejduk...tig
gillar din tvättmedelsburk :), vart fick du tag på den?
Tack! Det står i info-texten för bilden, men jag kopierar in det här också "Plåtburk i form av tvättmaskin från butlers.de" Jag har alltså köpt den i Tyskland för €10. Men alla Butlers-butiker har den. Fast de har iofs ingen affär i Sverige, vad jag vet.


---
Sätt gärna betyg på bilderna i bildgalleriet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.