Det går ju alltid att bredspackla nedre delen av väggen 5mm så försvinner just det problemet.
 
Huddingebo Huddingebo skrev:
Det går ju alltid att bredspackla nedre delen av väggen 5mm så försvinner just det problemet.
renoveringsgips som man lägger ovanför golvet så får de fortfarande 15 mm rörelse
 
12 mm golvsockel brukar ju vara standard, dock har det börjat sättas 15 mm i många nyproducerade lägenheter. Detta pga att folk/arkitekten vill ha stora öppna golv och då får man helt enkelt öka springan vid väggarna så det blir ordentlig rörelsemån.
Som ovan nämnts så brukar man ju även spackla i en filler under slipningens gång för att fylla upp småspringor mellan stavarna. Ser ut som det gjorts, men att det lossnat igen..

Håller dock med om att det borde informerats om 15 mm sockel innan arbetet påbörjades.
 
Jag tycker gliporna på bilden set acceptabla ut. Har lagt 110 kvm fiskben själv. Mina golv svällde ihop och är tätare nu än direkt efter läggning. Glipor som är mellan långsidorna på stavarna spacklas inte eftersom träet rör sig över året.

Varför är golven lagda utan fris? Jag har 8 mm mellan vägg och golv i hela huset. Lätt att uppnå när man lägger med fris.
 
O Olle Nyberg2 skrev:
Hej! Vi har lagt fiskbensparkett i lägenheten via en firma som precis blev färdigt. Efter att nu ha inspekterat golvet har jag märkt en hel del glipor i golvet enligt bilder samt att avståndet mellan vägg och golv (där golvsocklar ska sitta) går upp till 15mm på vissa ställen, vilket känns mycket tycker jag?
Golvet är även flammigt lite överallt och man ser spår av olja (hårdvaxolja) men detta ska arbetarna titta på och försöka åtgärda.
Golvföretaget säger dock att springorna är ”inom tolerans” och att de kommer bli fler med åren, samt att de utgår från att golvsocklar med 15mm djup ska användas när de lägger sina golv. Våra tidigare socklar hade djup på 10mm.

Är detta acceptabelt, tänker mest på gliporna i golvet? Uppskattar hjälp!

Med vänlig hälsning,
ON
Hej Olle,

Tänkte fråga hur det gått för dig med golvet? Vi la golvet för 1,5 år sen och upplevde en hel del sprickor ganska snabbt, många av lite större storlek. Vi kan i flertalet sprickor få ner ett ID/Bankkort. Vore uppskattat med lite uppdatering från er sida.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.