Hej
Är det ngn som vet om en skada på inkommande vattenrör ingår i en stor villaförsäkring? Det måste ju göras ändå, men vore ju bra om man slapp den kostnaden…. Till saken kanske hör att det är ngt som började efter att vattnet varit avstängt i huset i flera mån pga badrumsrenovering (försäkringsärende).

Någonstans mellan vattenbrunn och hus läcker det, ej där vattenröret går upp under huset, så det har brustit ngn annanstans. En rolig sträcka på ca 100 m att gräva upp nu med en halvmeter snö och tjäle
 
  • Gilla
m4n63
  • Laddar…
Avstängt och inget vattenuttag på länge, säkert det har frusit och ev sprängt en koppling. på vägen till huset. Inget uttag med jämna mellanrum så varmt vatten från underjorden har hållit frysning borta. Så försäkring kanske inte är en utväg , allt ska läggas frostfritt eller med isolering ovanpå. när det gäller vattenledningar.
 
Det var förra året, från jul-nov, så ingen kyla att prata om. Inkommande rör lades inte om.
 
Ja du var kan det vara. Läck är det. kommunens VA *gubbar brukar ha ett instrument som dom sätter mot marken och höra hur det brusar, detta vid läcksökning i mark. Kolla om du kan få hjälp av dom.
 
  • Gilla
Bergsklint
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.