Skulle spela av mina gamla 8 mm band, upptäcker till min stora förvåning att min kamera inte vill fungera. Det är som när en tv visar "myrornas krig" typ. Någon som testat rengöringskassett? Kameran är lite och varsamt använd. Vart kan man serva en sådan?
 
Det finns en del företag som servar, men frågan är om det inte är bättre att lägga pengarna på att låta dem digitalisera banden direkt istället. Beror såklart på antal band.

Kolla med t ex http://www.kamerateknik.se om vad de tar för att digitalisera och vad de tror om reparation. De gör båda.
 
Såklart finns det företag som digitaliserar, men kolla få du se vad det kostar. Har ca: 40 timmar film.
 
Oavsett om du vill digitalisera eller serva, så kan de hjälpa dig.

Såklart är det mycket pengar och bara du kan avgöra om det är värt det. Risken om någon arvinge om 20 år står med en massa gamla band de inte kan spela, är att allt åker i soporna.

Snabbkoll på nätet säger ett par hundra kronor per band för digitalisering.
 
C
Tänkte att en ny (begagnad) kamera inte kan kosta många kronor, men som med många andra "old school"-prylar verkar det vara ett hyfsat sug efter dessa gamla prylar så de verkar ändå ligga på runt tusenlappen och uppåt på tradera. Rengöringskassett tror jag inte på, det är nog någon gummigrej i mekanismen som torkat eller beckat ihop eller något liknande åldersfenomen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.